Baba ghanoush

Jump to recipe

Baba ghanoush este o rețetă pe care am primit-o ca recomandare atunci când am scris articolul acesta. Atunci, aveam doar o lună de când îmi trecuse mie prin cap să renunț la carne. Acum, am aproape un an. 🙂 Ce repede mai trece și timpul ăsta, nu-i așa? Ei bine, chiar dacă a trecut ceva timp, nu am uitat de rețetă. Cum puteam să și uit când mie îmi plac vinetele așa mult? Problema la mine e că sunt ca browser-ul cu multe tab-uri deschise. Îmi vin și văd o grămadă de idei care îmi plac că, de cele mai multe ori, nici nu mai știu de unde am plecat. Aș vrea să le încerc pe toate odată, dacă s-ar putea.

De baba ghanoush mi-am adus aminte făcând cumpărături. E sezonul vinetelor și, când am văzut atât de multe, nu puteam pleca fără să iau câteva și pentru acasă. Baba ghanoush este de fapt o salată de vinete cu iz oriental. În loc de maioneză am pus tahini și gustul a fost excepțional. Acum îmi părea rău că nu încercasem mai devreme rețeta. Mai ales că eu sunt fană a salatei de vinete. Am mai povestit și aici, când am combinat vinetele cu ardei copți. 🙂

Rețeta e chiar simplă. Treaba mai complicată e coptul vinetelor. Sau cel puțin așa pare. O să vedeți însă că nu e mare filosofie și e destul de rapid. Odată vinetele coapte, curățate de coajă și tocate, le amestecați cu tahini și restul ingredientelor și gata. Nu vă rămâne decât să o serviți cu pâine proaspătă sau chiar lipie.

Baba ghanoush
Baba ghanoush

Baba ghanoush

Home is where you cook Baba ghanoush este o rețetă pe care am primit-o ca recomandare atunci când am scris articolul acesta. Atunci, aveam doar o lună de când îmi trecuse mie prin cap să… COOK Baba ghanoush European Print This
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 1,5 kg vinete
  • 130 g tahini
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 2 căței usturoi
  • sare și piper după gust
  • ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt

Instructions

  1. Cum am mai făcut salata de vinete și ardei copți înainte, puteți să urmați aici primii 4 pași. Scoateți doar din ecuație ardeii. Și, ce e important de reținut, e să nu țineți vinetele prin preajma ustensilelor de metal. Nu vrem să se oxideze.
  2. După ce aveți vinetele tocate, puneți-le într-un bol încăpător. Adăugați tahini, zeama de lămâie, usturoiul mărunțit și condimentați cu sare și piper după gust. Amestecați totul bine până la omogenizare.
  3. Pentru servit, întindeți generos pe feliile de pâine, turnați ulei de măsline deaspura și presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

You may also like

Leave a Comment