Bomboane vegane cu nucă și cocos

by Home is where you cook
Bomboane vegane cu nuca si cocos

Jump to recipe

Sunt convinsă că ați auzit de “energy balls” sau, în traducere, biluțe proteice. Sunt niște bomboane din ingrediente nutritive care ne dau energie pe tot parcursul zilei. 🙂 Mie îmi plac pentru că pot să păcălesc ușor pofta de dulce sau de ronțăit ceva. O singură bomboană este suficient de sățioasă cât să nu mai vreți altceva. Puteți chiar alege dintr-o varietate de ingrediente și arome. Și vă mai spun un secret. Sunt atât de simplu de făcut că nu trebuie nici măcar să dați drumul la cuptor. Robotul de bucătărie vă va fi cel mai bun prieten.

Și, pentru că e iarnă afară, am ales să fac niște bomboane vegane cu nucă, cocos și aromă de turtă dulce. Așa că, în compoziție, am adăugat puțină melasă și ghimbir. Ca și bază, am folosit curmale, nuci pecan și fulgi de cocos pe care le-am mărunțit bine în robotul de bucătărie. Curmalele le puteți folosi ca îndulcitor natural. Și, fiind puțin lipicioase, ajută la consistența bomboanelor. Iar nucile, odată mărunțite, vor începe să elimine din uleiurile naturale. Deci, avem deja un start bun. Am mai pus puțină melasă și unt de arahide și am obținut compoziția ideală pentru bomboane.

Bomboanele le-am modelat între palme și le-am ținut apoi la congelator să se întărească. Și, dacă afară nu este zăpadă, am zis că pot măcar să fac ceva ce să îmi aducă aminte de ea. Așa că am glazurat bomboanele cu unt de cocos. Glazura clasică este în general făcută cu zahăr pudră și lapte. Untul de cocos este o alternativă sănătoasă care, pe lângă aromă, este și dulce în mod natural.

Așadar, simplu și rapid, puteți pregăti aceste bomboane nu doar sănătoase, dar și gustoase. Eu am făcut 20 pe care le-am pus într-un borcan la frigider. Și, oricând mi se face poftă, ele sunt acolo. 🙂

Bomboane vegane cu nuca si cocos

Bomboane vegane cu nucă și cocos

Home is where you cook Sunt convinsă că ați auzit de “energy balls” sau, în traducere, biluțe proteice. Sunt niște bomboane din ingrediente nutritive care ne dau energie pe tot parcursul zilei. 🙂 Mie îmi… COOK Bomboane vegane cu nucă și cocos European Print This
Serves: 20 Prep Time:

Ingredients

 • 100 g curmale fără sâmburi
 • 150 g nuci pecan
 • 15 g fulgi de cocos
 • 1 1/2 lingură melasă
 • 1 lingură unt de arahide
 • 1/4 linguriță scorțișoară
 • 3/4 linguriță ghimbir
 • Glazură:
 • unt de cocos
 • fulgi de cocos

Instructions

 1. Puneți curmalele, nucile pecan și fulgii de cocos în robotul de bucătărie. Mixați 1-2 minute, până le mărunțiți foarte fin.
 2. Adăugați scorțișoara, ghimbirul, melasa și untul de arahide. Mixați din nou până obțineți o comoziție omogenă care începe să se adune și să se lipească.
 3. Între palme, formați bomboanele pe care le așezați pe o farfurie. Puneți totul la congelator pentru 30 de minute.
 4. Pentru glazurat, topiți untul de cocos și amestecați-l puțin să devină fin. Scufundați fiecare bomboană pe jumătate în unt și așezați-o din nou pe farfurie. Presărați deasupra fulgi de cocos și mai lăsați la congelator 5 minute. Ulterior, păstrați bomboanele în frigider.

You may also like

Leave a Comment