Brioșe cu unt de arahide și dovleac

by Home is where you cook
Briose cu unt de arahide si dovleac

Jump to recipe

Dacă sunteți în pană de idei și vreți să preparați un desert rapid, puteți încerca aceste brioșe cu unt de arahide și dovleac. Mie îmi era tare dor de ceva dulce cu dovleac. Ultima dată când am fost la piață am luat doi dovleci plăcintari pe care i-am copt bine și i-am dat prin blender. Așa am obținut un piure pe care, de obicei, îl păstrez la congelator. De data aceasta nu a rezistat prea mult. O parte din el l-am folosit la brioșe și o parte la supa cremă cu linte și dovleac.

Nu o să vă vină să credeți dar, aceste brioșe nu au niciun gram de făină. Știu, și eu am fost puțin sceptică la început. Dar au ieșit foarte faine, aerate și pufoase. Compoziția are la bază unt de arahide, ouă și piureul de dovleac. Odată cu dovleacul, am avut ocazia să folosesc și mixul meu preferat de condimente: scorțișoară, ghimbir, nucșoară și cuișoare. Imaginați-vă cât de bine mirosea în casă. Tudor îmi tot zice să nu mai aerisesc casa după ce fac ceva dulce. Să nu mai zic că ar fi mâncat toate brioșele într-o zi. Cică sunt cele mai bune pe care le-a mâncat până acum.

Și mai am o veste bună. Am îndulcit brioșele doar cu puțină miere și fulgii de ciocolată. Eu am ales unii din ciocolată amăruie și mi se pare că au dat un plus de savoare. În total, mi-au ieșit 16 brioșe destul de măricele pe care le-am păstrat într-o caserolă, la frigider. O să vedeți că sunt destul de sățioase. Nouă ne-au ajuns cam 3 zile.

Briose cu unt de arahide si dovleac

Briose cu unt de arahide si dovleac

Brioșe cu unt de arahide și dovleac

Home is where you cook Dacă sunteți în pană de idei și vreți să preparați un desert rapid, puteți încerca aceste brioșe cu unt de arahide și dovleac. Mie îmi era tare dor de ceva… COOK Brioșe cu unt de arahide și dovleac European Print This
Serves: 16 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

 • 320 g unt de arahide cremos
 • 180 g piure de dovleac
 • 4 ouă
 • 6 linguri miere
 • 1 lingură scorțișoară
 • 1/3 linguriță ghimbir
 • 1/3 linguriță nucșoară
 • 1/2 linguriță cuișoare
 • 1 vârf cuțit sare
 • 2 lingurițe esență de vanilie
 • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 • 115 g fulgi de ciocolată amăruie (+ cațiva pentru decor)

Instructions

 1. Puneți toate ingredientele, mai puțin fulgii de ciocolată, în robotul de bucătărie. Mixați 1-2 minute, până obțineți o textură cremoasă. Transferați într-un bol și adăugați fulgii de ciocolată. Amestecați ușor cu o lingură.
 2. Pregătiți o tavă pentru brioșe în care așezați forme de silicon. Umpleți formele cu compoziția de brioșe, cam 3/4 din capacitatea acestora. Presărați apoi câțiva fulgi de ciocolată deasupra.
 3. Puneți totul la cuptorul preîncălzit la 200 grade C, pentru 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă mijlocul este făcut.
 4. După ce scoateți brioșele de la cuptor, lăsați-le să se răcească puțin. Le puteți scoate apoi din formele de silicon și pot fi păstrate într-o caserolă la frigider.

You may also like

Leave a Comment