Brownies vegane cu banane, nuci și carob

by Home is where you cook
Brownies vegane cu banane nuci si carob

Jump to recipe

Cui nu-i plac dulciurile și, în special, ciocolata? Eu știu sigur că dacă îmi pui în față o tabletă de ciocolată, sunt în stare să o mănânc pe toată. Pe nerăsuflate. Încerc însă să mă abțin de la astfel de excese nesănătoase. De aceea nici nu prea mai țin dulciuri procesate prin casă. Când am poftă de ceva, îmi prepar singură. Așa cum sunt aceste brownies super ușor și rapid de făcut. Cam 45 de minute vă ia cu totul.

Rețeta este vegană și fără zahăr. Pentru a o îndulci, am folosit banane pasate și miere. Iar în loc de cacao clasică, am pus un alt ingredient mult mai sănătos: carob. Despre acesta am scris mai multe aici. Chiar vă îndemn să încercați să îl introduceți în preparatele pe care le faceți acasă. Are numeroase proprietăți benefice. Mie îmi place tare mult și aroma pe care o dă rețetelor. Iar mirosul dulceag este atât de îmbietor.

În loc de ouăle de găină, am folosit “ou de in”. O lingură de făină de in amestecată cu 3 linguri de apă pentru a înlocui un ou. Iar în loc de făina de grâu, am pus făină de migdale. Am mărunțit și câteva nuci pe care le-am pus în compoziție împreună cu puțină esență de vanilie. Tot ce am făcut a fost să amestec toate ingredientele într-un bol. Apoi am turnat într-o tavă și am pus la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Și așa au ieșit niște brownies delicioase.

Mai greu a fost să aștept să se răcească puțin ca să le pot porționa. Dar, odată trecut și pragul asta, nu au mai avut scăpare. Le-am gustat imediat. Nu chiar pe toate. Am mai păstrat câteva și pentru a doua zi. Eu le-am pus într-o caserolă și le-am depozitat în frigider. Le puteți însă ține și la temperatura camerei. Asta dacă vă mai rămân. 🙂

Brownies vegane cu banane nuci si carob

Brownies vegane cu banane, nuci și carob

Home is where you cook Cui nu-i plac dulciurile și, în special, ciocolata? Eu știu sigur că dacă îmi pui în față o tabletă de ciocolată, sunt în stare să o mănânc pe toată. Pe… COOK Brownies vegane cu banane, nuci și carob European Print This
Serves: 9 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

 • 250 g banane pasate (2 banane)
 • 48 g făină de migdale
 • 2 linguri făină de in
 • 6 linguri apă
 • 85 g miere
 • 52 g ulei de cocos topit
 • 50 g carob
 • 50 g nuci mărunțite
 • 1 linguriță esență de vanilie

Instructions

 1. Într-un bol mic, amestecați făina de in cu apa și lăsați la odihnit câteva minute.
 2. După ce timpul s-a scurs, luați un bol mai mare în care amestecați bananele cu făina de in de mai sus, mierea și uleiul de cocos. După ce ați omogenizat compoziția, adăugați restul ingredientelor și amestecați din nou.
 3. Luați o tavă de 20 X 20 cm și puneți hârtie de copt. Turnați compoziția rezultată și nivelați bine. Puneți la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 30-40 de minute.
 4. După ce scoateți de la cuptor, lăsați să se răcească minimum 30 de minute. Apoi, puteți să porționați brownies și să le savurați.

You may also like

Leave a Comment