Budincă vegană de ciocolată

by Home is where you cook
Budinca-vegana-de-ciocolata

Jump to recipe

Budinca e un desert pe cât de simplu, pe atât de bun. Iar eu sunt o mare fană de dulciuri, mai ales cele cu ciocolată. De multe ori însă, încerc să mă abțin de la a mânca chestii cumpărate și super procesate. Cu budinca aceasta nu am niciun sentiment de vinovăție. E nevoie de doar 5 ingrediente ca să o preparați, e vegană și fără zahăr. Unde mai pun că e gata în câteva minute și singurul lucru de care aveți nevoie e un robot de bucătărie?

Ingredientele sunt destul de des întâlnite în deserturile vegane. În primul rând, avem nevoie de o textură cremoasă și super fină. Aici intervine avocado care trebuie să fie foarte bine copt. Eu am aproape tot timpul avocado în casă pentru că îl integrez des în micul dejun sau cină. Așa că i-am ales pe cei care erau deja super copți și trebuiau folosiți cât mai curând. Și, nu doar că ajută la textură, dar avocado este plin de nutrienți, fibre și grăsimi sănătoase. Win-win, cum s-ar zice.

Bineînțeles că am mai folosit și cacao pe care eu am ales să o combin cu pudră de roșcove (rația 2:1). Pudra de roșcove este dulceagă natural și acoperă din gustul amărui dat de cacao. Pentru îndulcit, am pus și sirop de arțar. Iar, ca să omogenizez și să obțin o budincă ușoară, am folosit lapte de migdale. Plus puțină esență de vanilie și cam asta a fost. Totul vine în robotul de bucătărie, mixat bine și gata.

Budinca se păstrează la frigider 2-3 zile. Este super sățioasă așa că nu vă lăsați înșelați de cantitate. O puteți servi cu orice topping doriți. Eu ales să pun zmeură și câțiva fulgi de cocos.

Budinca-vegana-de-ciocolata-ingrediente

Budinca-vegana-de-ciocolata

Budincă vegană de ciocolată

Home is where you cook Budinca e un desert pe cât de simplu, pe atât de bun. Iar eu sunt o mare fană de dulciuri, mai ales cele cu ciocolată. De multe ori însă, încerc… COOK Budincă vegană de ciocolată European Print This
Serves: 2 Prep Time:

Ingredients

  • 3 avocado
  • 40 g cacao
  • 20 g pudră de roșcove
  • 120 ml lapte de migdale
  • 110 g sirop de arțar
  • 2 lingurițe esență de vanilie

Instructions

  1. Puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați bine, până obțineți o textură fină și cremoasă. Dacă e nevoie, opriți robotul de bucătărie și dați jos de pe pereți bucățile de avocado, mixând din nou până când acestea sunt toate încorporate în budincă.
  2. Dacă vreți ca budinca să fie mai dulce, puteți adăuga mai mult sirop de arțar iar, dacă o vreți mai moale, mai mult lapte de migdale.

You may also like

Leave a Comment