Chifteluțe cu broccoli și cheddar

by Home is where you cook
Chiftelute cu broccoli si cheddar

Jump to recipe

Cine spune că vegetarienii nu au multe variante de mâncare? Dacă e ceva ce am învățat, e că există alternative pentru aproape orice preparat cu carne. Dovada sunt și aceste chifteluțe cu broccoli și cheddar. Dacă e să faceți un exercițiu, luați o rețetă care să conțină carne și gândiți-vă cu ce o puteți înlocui. Concluzia va fi că sunt atât de multe variante, că nu veți ști pe care să o alegeți. Eu am încercat mai multe. Aveți aici chifteluțele cu năut sau aici cele cu feta, zucchini și spanac și aici chiftele cu linte și cartofi dulci.

Acum, a venit rândul să încerc și o combinație cu broccoli și cheddar. Le obțineți dintr-un buchet măricel de broccoli, puțin cheddar răzuit fin, pesmet și ou. Puteți folosi broccoli proaspăt sau congelat. Și, cum nu sunt adepta prăjitului în ulei, am format chifteluțele și le-am pus frumos la cuptor. Au stat acolo cam 40 de minute, până s-au rumenit bine. Mult mai simplu și mult mai sănătos. Au ieșit niște chifteluțe aurii da toată frumusețea. Cu o crustă crocantă și interior moale, numai bune de servit cu un sos preferat. Eu am ales să fac sosul tzatziki de aici. Puteți să le serviți și cu o salată proaspătă lângă.

Chiftelute cu broccoli si cheddar
Chiftelute cu broccoli si cheddar

Chifteluțe cu broccoli și cheddar

Cine spune că vegetarienii nu au multe variante de mâncare? Dacă e ceva ce am învățat, e că există alternative pentru aproape orice preparat cu carne. Dovada sunt și aceste… COOK Chifteluțe cu broccoli și cheddar European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

 • 400 g broccoli
 • 80 g cheddar maturat
 • 150 g pesmet
 • 2 ouă
 • 1 ceapă mică
 • 2 căței usturoi
 • sare și piper după gust
 • 1-2 linguri ulei de măsline

Instructions

 1. Dacă folosiți broccoli proaspăt, tăiați buchețelele de pe tulpină. Într-o cratiță încăpătoare, puneți apă la fiert. În momentul în care aceasta fierbe, adăugați broccoli (proapăt sau congelat) și opăriți-l timp de 3-4 minute. Strecurați-l apoi de apă și tăiați-l mărunt.
 2. Luați un bol încăpător, în care adăugați broccoli, cheddar-ul ras fin, pesmet, ouăle, ceapa tăiată mărunt și cățeii de usturoi zdrobiți. Amestecați cu ajutorul unei linguri sau cu mâna. Adăugați sare și piper după gust.
 3. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt și dați drumul la cuptor la 200 grade C. Formați chifteluțele în palme. Eu le-am făcut destul de mici și mi-au ieșit 36. Așezați-le în tavă și, cu ajutorul unei pensule, ungeți-le cu ulei de măsline. Lăsați-le la cuptor timp de 40 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea timpului.

You may also like

Leave a Comment