Chifteluțe cu broccoli și cheddar

by Home is where you cook
Chiftelute cu broccoli si cheddar

Jump to recipe

Cine spune că vegetarienii nu au multe variante de mâncare? Dacă e ceva ce am învățat, e că există alternative pentru aproape orice preparat cu carne. Dovada sunt și aceste chifteluțe cu broccoli și cheddar. Dacă e să faceți un exercițiu, luați o rețetă care să conțină carne și gândiți-vă cu ce o puteți înlocui. Concluzia va fi că sunt atât de multe variante, că nu veți ști pe care să o alegeți. Eu am încercat mai multe. Aveți aici chifteluțele cu năut sau aici cele cu feta, zucchini și spanac și aici chiftele cu linte și cartofi dulci.

Acum, a venit rândul să încerc și o combinație cu broccoli și cheddar. Le obțineți dintr-un buchet măricel de broccoli, puțin cheddar răzuit fin, pesmet și ou. Puteți folosi broccoli proaspăt sau congelat. Și, cum nu sunt adepta prăjitului în ulei, am format chifteluțele și le-am pus frumos la cuptor. Au stat acolo cam 40 de minute, până s-au rumenit bine. Mult mai simplu și mult mai sănătos. Au ieșit niște chifteluțe aurii da toată frumusețea. Cu o crustă crocantă și interior moale, numai bune de servit cu un sos preferat. Eu am ales să fac sosul tzatziki de aici. Puteți să le serviți și cu o salată proaspătă lângă.

Chiftelute cu broccoli si cheddar
Chiftelute cu broccoli si cheddar

Chifteluțe cu broccoli și cheddar

Home is where you cook Cine spune că vegetarienii nu au multe variante de mâncare? Dacă e ceva ce am învățat, e că există alternative pentru aproape orice preparat cu carne. Dovada sunt și aceste… COOK Chifteluțe cu broccoli și cheddar European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

 • 400 g broccoli
 • 80 g cheddar maturat
 • 150 g pesmet
 • 2 ouă
 • 1 ceapă mică
 • 2 căței usturoi
 • sare și piper după gust
 • 1-2 linguri ulei de măsline

Instructions

 1. Dacă folosiți broccoli proaspăt, tăiați buchețelele de pe tulpină. Într-o cratiță încăpătoare, puneți apă la fiert. În momentul în care aceasta fierbe, adăugați broccoli (proaspăt sau congelat) și opăriți-l timp de 3-4 minute. Strecurați-l apoi de apă și tăiați-l mărunt.
 2. Luați un bol încăpător, în care adăugați broccoli, cheddar-ul ras fin, pesmet, ouăle, ceapa tăiată mărunt și cățeii de usturoi zdrobiți. Amestecați cu ajutorul unei linguri sau cu mâna. Adăugați sare și piper după gust.
 3. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt și dați drumul la cuptor la 200 grade C. Formați chifteluțele în palme. Eu le-am făcut destul de mici și mi-au ieșit 36. Așezați-le în tavă și, cu ajutorul unei pensule, ungeți-le cu ulei de măsline. Lăsați-le la cuptor timp de 40 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea timpului.

You may also like

Leave a Comment