Cornulețe vegane fără gluten

by Home is where you cook
Cornulete vegane fara gluten

Jump to recipe

Cornulețele sunt unul din deserturile copilăriei. Eu eram înnebunită după ele. Mai ales acelea fragede care ți se topeau în gură. Umplute cu magiun, nucă sau cu ce se găsea prin casă…nu conta pentru mine. Tot timpul erau un desert bine venit.

Tare mă mai bucur că în ziua de azi este destul de ușor să găsim alternative sănătoase acestor rețete nostalgice. Eu am adaptat clasica rețetă într-una vegană și fără gluten. Așadar, în loc de făina albă de grâu, am folosit făină de migdale. Recunosc că făina de migdale este printre preferatele mele când vine vorba de rețete fără gluten. Pe aceasta am amestecat-o cu câteva nuci mărunțite iar, ca să leg compoziția, am folosit unt vegan.

Pentru îndulcit, am folosit zahăr pudră pe care mi l-am făcut acasă cu ajutorul unei râșnițe electrice. Așa, am ales să folosesc zahăr brun în locul celui alb. Și, pentru aromă, am pus puțină esență de vanilie. Am amestecat toate ingredientele într-un bol, apoi am format cornulețele și le-am pus la cuptor. La final, le-am dat puțin prin zahăr pudră și le-am servit.

Sunt mult mai sățioase ca cele clasice, așa că nu le-am mâncat pe toate deodată. Ce a rămas, am pus într-un borcan de sticlă pe care l-am păstrat în frigider.

Cornulete vegane fara gluten

Cornulețe vegane fără gluten

Home is where you cook Cornulețele sunt unul din deserturile copilăriei. Eu eram înnebunită după ele. Mai ales acelea fragede care ți se topeau în gură. Umplute cu magiun, nucă sau cu ce se găsea… COOK Cornulețe vegane fără gluten European Print This
Serves: 16 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 95 g făină de migdale
  • 45 g nuci mărunțite
  • 40 g unt vegan
  • 3+1 linguri zahăr pudră
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1/2 linguriță esență de vanilie

Instructions

  1. Într-un bol încăpător, amestecați făina de migdale cu untul vegan, 3 linguri de zahăr pudră, sarea și esența de vanilie. Mie mi-a fost mai ușor să amestec cu mâna. Așa, m-am asigurat că totul este încorporat și omogenizat bine. Am adăugat apoi și nucile mărunțite și am amestecat până ce aluatul a început să se închege.
  2. Luați o tavă pe care așezați hârtie de copt. Începeți să formați cornulețele între mâini și să le așezați în tavă. Din gramajul ales de mine, au ieșit 16 cornulețe, suficiente pentru o tură la cuptor. Puneți tava la cuptorul preîncălzit la 160 grade C pentru 20 de minute sau până ce cornulețele încep să se rumenească. După ce le scoateți de la cuptor, lăsați-le să se răcească 5-10 minute. Dați-le apoi prin zahărul pudră rămas și serviți-le.

You may also like

Leave a Comment