Dovleac copt cu miere și scorțișoară

by Home is where you cook
Dovleac copt cu miere si scortisoara

Jump to recipe

Dovleac și iar dovleac. 🙂 De data aceasta am făcut dovleac copt cu miere și scorțișoară. O rețetă mai simplă nici că se poate. Ne trebuie un dovleac. Sau 2-3. Depinde cât de mult vreți să faceți. Se păstrează foarte bine la frigider. Eu am făcut într-o seară și a fost o gustare excelentă. Ușoară cât să am un somn liniștit, dar și sățioasă. A fost și puțin dulce deci, 3 în 1. În perioada aceasta cam am tot timpul dovleac în casă. M-am descurcat super rapid. L-am tăiat repede în jumătate și l-am curățat de semințe. Am pus puțin unt deasupra și scorțișoară și l-am băgat la cuptor. Cam o oră l-am ținut. L-am servit apoi cu miere și încă puțină scorțișoară deasupra. Voi puteți să fiți și mai creativi decât mine și să îl serviți cu alte bunătăți. Merge foarte bine și cu nuci mărunțite sau sirop de arțar.

Despre proprietățile dovleacului am amintit puțin și în această rețetă de prăjitură cu dovleac. Merită din plin să o încercați. Mai ales dacă sunteți în căutare de rețete dulci, dar fără prea mult zahăr. Consumat în cantități excesive, zahărul este unul din cele mai nocive alimente. Este important ca măcar pentru ceea ce preparam acasă să putem controla această cantitate. Iar dacă vă place dovleacul, puteți încerca și rețeta de clătite  pufoase cu dovleac. La acestea nu am folosit zahăr deloc. Sunt foarte bune la micul dejun, dar și cină.

Acestea fiind zise, nu e timp de pierdut. Eu zic că vă puteți organiza rapid și să încercați rețeta de dovleac copt. Va fi mai greu cu timpul de așteptare, cât stă dovleacul la cuptor. Mai ales că începe să miroasă foarte bine în casă. Dar după, cine o să îl savureze? 🙂

Dovleac copt cu miere si scortisoara

Dovleac copt cu miere și scorțișoară

Home is where you cook Dovleac și iar dovleac. 🙂 De data aceasta am făcut dovleac copt cu miere și scorțișoară. O rețetă mai simplă nici că se poate. Ne trebuie un dovleac. Sau 2-3. Depinde… COOK Dovleac copt cu miere și scorțișoară European Print This
Serves: 2 Cooking Time:

Ingredients

  • 1 dovleac
  • 1 lingură unt
  • miere
  • scorțișoară

Instructions

  1. Tăiați dovleacul în jumătate și, cu ajutorul unei linguri, îndepărtați semințele.
  2. Puneți untul pe cele 2 jumătăți și presărați scorțișoară deasupra.
  3. Lăsați la cuptor aproximativ o oră. Verificați cu o furculiță dacă dovleacul este suficient de copt. După ce scoateți de la cuptor, puneți miere deasupra și, dacă mai doriți, încă puțină scorțișoară. Savurați cu ajutorul unei lingurițe, luând puțin câte puțin, până rămâne doar coaja.

You may also like

Leave a Comment