Granola de casă

by Home is where you cook
Granola de casa

Jump to recipe

Pentru mine, micul dejun trebuie să fie ceva rapid. Mai ales în timpul săptămânii. Granola este o variantă foarte bună când sunteți pe grabă. O pregătiți în weekend și aveți apoi toată săptămâna. Merge foarte bine amestecată cu iaurt grecesc și fructe proaspete. În 5 minute ați și mâncat și sunteți gata de o nouă zi. 🙂 Vă va da și un boost de energie, iar până la masa de prânz, veți fi asigurați. Mie îmi place că este crocantă și are multe arome combinate. Puțin dulceagă de la siropul de arțar și fulgii de ciocolată. Dar plină de savoare de la carob, untul de migdale și vanilie. Am mai folosit fulgi de ovăz, alune de pădure, semințe de dovleac și fulgi de cocos.

De preparat, e mult mai ușor decât vă imaginați. Pregătiți întâi “glazura” care are la bază siropul de arțar, untul de migdale, carobul și esența de vanilie. Amestecați apoi bine cu restul ingredientelor, mai puțin fulgii de ciocolată. Luați o tavă încăpătoare și presați într-un strat subțire. Lăsați la cuptor cam jumătate de oră. Cum scoateți de la cuptor, amestecați ușor cu fulgii de ciocolată. Apoi trebuie doar să lăsați să se răcească înainte să stocați în borcane. Cum vă spuneam, mie mi-a ajuns o săptămână întreagă.

Granola de casa
Granola de casa

Granola de casă

Home is where you cook Pentru mine, micul dejun trebuie să fie ceva rapid. Mai ales în timpul săptămânii. Granola este o variantă foarte bună când sunteți pe grabă. O pregătiți în weekend și aveți… COOK Granola de casă European Print This
Serves: 10 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

 • 113 g sirop de arțar
 • 83 g unt de migdale
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 2 linguri carob
 • ½ linguriță sare
 • 180 g ovăz
 • 115 g alune de pădure
 • 60 g semințe de dovleac
 • 38 g fulgi de cocos
 • 88 g fulgi de ciocolată

Instructions

 1. Într-un bol încăpător, amestecați siropul de arțar, untul de migdale, sarea, carobul și esența de vanilie. Adăugați ovăzul, alunele tăiate în jumătate, semințele de dovleac și fulgii de cocos. Amestecați bine de tot.
 2. Luați o tavă mare și așezați hârtie de copt. Presați într-un strat subțire compoziția pentru granola. Lăsați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pe grilajul cel mai de jos, timp de 30 de minute. După 20 de minute, cu ajutorul unei spatule, întoarceți granola pe partea cealaltă. Mai lăsați încă 10 minute la cuptor. După ce scoateți de la cuptor, presărați fulgii de ciocolată și amestecați foarte ușor ca ei să nu își piardă cu totul forma.
 3. Așteptați până ce granola s-a răcit complet apoi o puteți stoca în borcane. Consumați cu iaurt și fructe proaspete, la micul dejun sau gustare între mese.

You may also like

Leave a Comment