Homemade burger buns (chifle)

by Home is where you cook
Chifle de casa

Jump to recipe

Trebuie să vă mărturisesc că printre mâncărurile pe care le-aş putea mânca în mod constant, pe lângă pizza, se află burgerii. Şi, cum mie îmi place să încerc să prepar cât de multe chestii se poate acasă, atunci când am gasit o reţetă de burgeri care mi-a atras atenţia, am zis că trebuie neapărat să îmi fac propriile chifle. Nu o să vă vină să credeţi cât de uşor sunt de pregătit. Chiar oricine le poate prepara în propria bucătărie 🙂 .

Chifle de casa
Chifle de casa

Homemade burger buns (chifle)

Home is where you cook Trebuie să vă mărturisesc că printre mâncărurile pe care le-aş putea mânca în mod constant, pe lângă pizza, se află burgerii. Şi, cum mie îmi place să încerc să prepar… COOK Homemade burger buns (chifle) European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

 • 240 ml lapte cald
 • 1 lingură drojdie uscată
 • 1 lingură zahăr
 • 2 linguri unt topit
 • 1 linguriţă sare
 • 435 g făină
 • 2 ouă
 • seminţe de susan albe şi negre

Instructions

 1. Într-un bol mic, amestecaţi laptele cald cu drojdia uscată până când aceasta se dizolvă, apoi lăsaţi 10 minute la odihnit.
 2. Într-un al bol mai încăpător, amestecaţi cu mixerul untul topit, un ou şi zahărul.
 3. După cele 10 minute, luaţi amestecul de lapte cu drojdie şi adăugaţi-l în compoziţia de unt cu ou, mixând pentru câteva secunde să se îmbine totul.
 4. Amestecaţi făina cu sare şi adăugaţi-o în compoziţia de mai sus. Începeţi să frământaţi aluatul timp de câteva minute (între timp, puteţi muta aluatul din bol pe o masă de lucru) până când acesta devine moale şi elastic. Puneţi aluatul rezultat într-un bol pudrat cu făină (presăraţi puţină făină şi deasupra aluatului), acoperiţi bolul cu un prosop şi lăsaţi la dospit timp de 1 oră, într-un loc cald şi ferit de curent.
 5. După ce timpul s-a scurs, luaţi aluatul, frământaţi-l din nou câteva secunde, apoi împărţiţi-l în 4 părţi egale (mie îmi plac chiflele să fie mai mari dar, dacă vreţi nişte chifle mai mici, puteţi să îl împărţiţi în 8). Pregătiţi o tavă cu hârtie de copt, modelaţi chiflele în mâini în formă de minge şi aşezaţi-le în tavă cu distanţă între ele (aluatul o să crească destul de mult). Acoperiţi tava cu un prosop şi lăsaţi-le să crească timp de 30 de minute.
 6. Dupa acest timp, luaţi oul rămas, bateţi-l cu telul sau o furculiţă într-un bol şi ungeţi chiflele cu ajutorul unei pensule, apoi presăraţi desupra seminţele de susan.
 7. Puneţi tava la cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute, până când chiflele încep să devină aurii deasupra.

You may also like

Leave a Comment