Homemade chicken broth (supă de pui)

by Home is where you cook
Supe de pui chicken broth

Jump to recipe

Ştiu că e o banală supă de pui cu care noi suntem obişnuiţi de mici copii, dar sunt ţări în care chestia asta se cumpără din supermarket, la conservă sau diverse alte ambalaje. Da, şi eu am fost şocată când am aflat prima dată. Urmărind foarte multe bloguri culinare în căutare de noi idei, am tot dat peste reţete care foloseau “chicken broth” şi nu, nu erau supe sau ciorbe. De la orez, paste, sosuri şi multe altele, o simplă supă de pui le poate da un gust deosebit. Imaginaţi-vă că stăteam şi citeam reţetele şi mă gândeam: “acum trebuie să fac şi supă de pui?”. Pe lângă faptul că mă vedeam deja petrecând toată ziua în bucătărie, mai era şi problema că trebuia să folosesc poate doar o cană de supă. Şi cum aş fi putut eu să fac doar atât? Să fi fiert o singură pulpă de pui? Dacă îmi ieşea mai mult, ce făceam cu restul de supă? Trebuia să o mănânc chiar dacă intenţia mea nu era să gătesc supa ca fel de mâncare ci ca pe un ingredient. Ei bine, am învăţat să prepar supa de pui în avans şi să o păstrez la frigider dacă doresc să o folosesc în zilele următoare, sau la congelator dacă doresc să o depozitez pe o perioadă mai îndelungată. Aşa că, de fiecare dată când mă trezesc că am nevoie, ea e acolo 🙂 .

Supe de pui chicken broth

Homemade chicken broth (supă de pui)

Ştiu că e o banală supă de pui cu care noi suntem obişnuiţi de mici copii, dar sunt ţări în care chestia asta se cumpără din supermarket, la conservă sau… COOK Homemade chicken broth (supă de pui) European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

  • câteva pulpe de pui
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • câteva foi de dafin
  • sare

Instructions

  1. Puneţi într-o oală încăpătoare pulpele de pui (puteţi să le folosiţi direct din congelator, nu trebuie să fie dezgheţate), morcovii, ceapa, usturoiul şi foile de dafin. Acoperiţi totul cu apă, adăugaţi sare (1-2 linguri) şi lăsaţi la fiert la foc mare.
  2. Când începe să fiarbă, daţi focul încet, acoperiţi parţial cu un capac şi lăsaţi aşa timp de 3-4 ore (ştiu că sună mult dar credeţi-mă că e necesar ca să capete aroma aceea de pui, plus că nu trebuie să staţi să o păziţi).
  3. Când timpul s-a scurs, opriţi aragazul şi strecuraţi supa cu ajutorul unei site.
  4. Puneţi supa în nişte borcane de sticlă care se închid ermetic şi o puteţi ţine la frigider până la o săptămână sau, dacă vreţi să o puneţi la congelator pentru o perioadă mai lungă de timp, puneţi-o în nişte caserole de plastic (sticla riscă să se spargă în momentul în care încercaţi să dezgheţaţi supa).

You may also like

Leave a Comment