Homemade naan bread (lipie)

by Home is where you cook
Lipie de casa naan bread

Jump to recipe

Cum sunt mare fană de dips, nu se cuvenea să nu încerc o rețetă de lipie făcută în casă. De ce să o cumpărăm de la supermarket când e atât de ușor de preparat și cu mult mai gustoasă? E atât de pufoasă și sățioasă încât îți vine să o mănânci așa cum e ea, fără nicio gustare lângă.

Lipie de casa naan bread
Lipie de casa naan bread

Homemade naan bread (lipie)

Home is where you cook Cum sunt mare fană de dips, nu se cuvenea să nu încerc o rețetă de lipie făcută în casă. De ce să o cumpărăm de la supermarket când e atât… COOK Homemade naan bread (lipie) European Print This
Serves: 8 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

 • 400 g făină
 • 90 g iaurt grecesc
 • 2 lingurițe drojdie uscată
 • 1 linguriță zahăr
 • ½ linguriță sare
 • 120 ml (½ ceașcă) apă un pic caldă
 • 60 ml (¼ ceașcă) ulei de măsline
 • 1 ou mare

Instructions

 1. Într-un bol mic, puneți apa caldă, drojdia și zahărul și amestecați bine până când totul se dizolvă. Lăsați la odihnit câteva minute (în jur de 10) până ce încep să se facă bule deasupra.
 2. Într-un alt bol un pic mai mare, puneți uleiul de măsline, iaurtul și oul și adăugați amestecul de drojdie, mixând bine cu ajutorul unui tel.
 3. Luați un bol destul de încăpător și amestecați 150 g făină cu ½ lingurița de sare, apoi adăugați mixtura rezultată mai sus și, cu ajutorul unei spatule, începeți să amestecați. Adăugați treptat din restul de făină și amestecați bine de tot până când nu mai puteți învârti spatula în amestecul rezultat.
 4. În momentul acesta, este timpul să ne mutăm pe o suprafață întinsă – pudrați masa cu puțină făină din cea rămasă și începeți să frământați aluatul cu ambele mâini, încorporând treptat restul de făină. Luați aluatul înapoi în bol (pudrați puțin bolul cu făină și presărați puțină și deasupra), acoperiți-l cu un prosop și lăsați la dospit într-un loc cald și ferit de curent timp de o oră – aluatul trebuie să se dubleze.
 5. După o oră, luați aluatul din bol, întindeți-l puțin cu ajutorul unei sucitoare într-o formă rotundă (disc) și împărțiți-l în 8 părți egale pe care le modelați apoi între mâini în niște bile.
 6. Luați o tigaie pe care o încingeți la foc mediu (nu e nevoie să puneți ulei sau unt în ea), întindeți una din bile într-o formă rotundă și subțire, puneți în tigaia deja încălzită și lăsați 3-4 minute (tot la foc mediu) până când încep să se formeze bule de aer deasupra. În acest moment, întoarceți lipia pe partea cealaltă și mai lăsați încă 2-3 minute după care puneți pe o farfurie și acoperiți cu un prosop ca lipia să se păstreze caldă.
 7. Repetați aceiași pași cu celelalte 7 bile, punând de fiecare dată lipiile una peste alta și acoperindu-le cu un prosop. La final, puteți servi lipiile unse cu puțin unt topit și pătrunjel presărat deasupra!

You may also like

Leave a Comment