Omletă vegană cu tofu – Tofletă

by Home is where you cook
Omleta vegana cu tofu-tofleta

Jump to recipe

Omletă vegană cu tofu, de ce nu? Mie chiar îmi place cum sună, “tofletă”. Pentru că sunt mereu în căutare de rețete noi, mai ales vegane, am ajuns și la aceasta. Și am aflat că este una chiar foarte populară. În primul rând, pentru că este extrem de simplu de preparat. Iar tofu este un ingredient foarte des întâlnit în rândul rețetelor vegane. Mie îmi place și că este o rețetă pentru micul dejun. Masa pe care eu o consider cea mai importantă și care ar trebui să fie sățioasă, plină de vitamine și nutrienți esențiali. Bineînțeles, nu vă împiedică nimeni să o mâncați și pe parcursul zilei. Este oricând binevenită. 🙂

Aspectul este exact ca cel de “scrambled eggs”, iar culoarea este dată de praful de turmeric. Gustul este și el asemănător cu oul, iar aici intervine sarea neagră. Puteți să îmbunătățiți omleta cu legumele care vă plac, exact ca la cea clasică. Eu am vrut să o păstrez destul de simplă. Așa că, am adăugat doar ceapă roșie și ardei. Și, ca să îi îmbogățesc gustul, am folosit și puțini fulgi de drojdie inactivă.

Tofleta am servit-o cu o salată cu roșii, castraveți, ceapă, măsline și o legătură sănătoasă de pătrunjel. Rețeta o găsiți aici. Am prăjit și câteva felii de pâine integrală și cam asta a fost. În  câteva minute, am avut micul dejun gata.

Omleta vegana cu tofu-tofleta
Omleta vegana cu tofu-tofleta

Omletă vegană cu tofu – Tofletă

Home is where you cook Omletă vegană cu tofu, de ce nu? Mie chiar îmi place cum sună, “tofletă”. Pentru că sunt mereu în căutare de rețete noi, mai ales vegane, am ajuns și la… COOK Omletă vegană cu tofu – Tofletă European Print This
Serves: 2 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 200 g tofu simplu
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei kapia
  • 2 (+2 pentru servit) linguri fulgi de drojdie inactivă
  • 1/2 linguriță usturoi praf
  • 1 linguriță turmeric praf
  • 1/4 linguriță sare neagră

Instructions

  1. Înfășurați tofu în șervețele de hârtie și încercați să elminați excesul de apă. Sfărâmițați apoi tofu cu o furculiță sau cu ajutorul degetelor. Tăiați ceapa roșie și ardeiul mărunt.
  2. Încingeți într-o tigaie uleiul de măsline la foc mediu. Căliți ceapa și ardeiul pentru 1-2 minute. Adăugați apoi tofu și amestecați câteva secunde. Puneți apoi condimentele și mai țineți pe foc 2-3 minute, amestecând bine. Înainte cu 30 de secunde să opriți aragazul, adăugați și fulgii de drojdie inactivă.

Notes

Serviți lângă o salată cu pâine prăjită și presărați deasupra câțiva fulgi de drojdie ianctivă. Rețeta este pentru un mic dejun copios de 2 persoane.

You may also like

Leave a Comment