Popcorn cu caramel – by Gordon Ramsay

by Home is where you cook
Popcorn cu caramel Gordon Ramsay

Jump to recipe

Trebuie să recunosc că nu am fost dintotdeauna fană popcorn. Cel simplu, doar cu sare, mi se părea foarte banal. Asta până am dat de popcornul aromat, cu unt, caşcaval şi, bineînţeles, popcorn cu caramel. Pentru că, pe lângă gătit, care e un hobby evident, îmi place tare mult să mă uit la filme. Şi vă daţi seama că atunci îmi vine cel mai tare să ronţăi câte ceva. Iar când e ceva ce pot să îmi prepar singură acasă, sunt cea mai fericită. Aşa că, de îndată cum am văzut reţeta aceasta la Gordon Ramsay, am încercat-o. Nici nu am stat pe gânduri prea mult, mai ales că mi s-a părut extrem de uşoară.

Dacă nu aţi mai făcut niciodată popcorn acasă, o să vedeţi că nu e mare filosofie. Nu o să mai vreţi în grabă să îl cumpăraţi de-a gata. Eu m-am obişnuit deja şi am tot timpul la îndemână nişte porumb pentru floricele. Aveţi grijă să nu vă fentaţi însă. Dintr-o mână de porumb, o să vă iasă destul de mult popcorn. Eu am folosit o cratiţă pentru a-l prepara, ca să aibă loc unde să crească. Şi neapărat aveţi nevoie de un capac. Am făcut popcornul, apoi am pregătit  separat caramelul şi, la final, le-am amestecat. Am lăsat puţin la răcit şi asta a fost totul.

Poate o să vi se pară prea puţin popcorn, dar să ştiţi că este destul de dulce. Noi am mâncat şi a doua zi din el. Puteţi şi să preparaţi mai mult şi să îl păstraţi într-o pungă de hârtie. Aşa o să aveţi oricând vi se face poftă. 🙂

Popcorn cu caramel Gordon Ramsay

Popcorn cu caramel – by Gordon Ramsay

Home is where you cook Trebuie să recunosc că nu am fost dintotdeauna fană popcorn. Cel simplu, doar cu sare, mi se părea foarte banal. Asta până am dat de popcornul aromat, cu unt, caşcaval… COOK Popcorn cu caramel – by Gordon Ramsay European Print This
Serves: 2 Cooking Time:

Ingredients

  • 100 g porumb pentru popcorn
  • 200 g zahăr brun
  • 1 linguriţă sare de mare
  • 25 g unt
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură ulei de rapiţă

Instructions

  1. Luaţi o cratiţă încăpătoare şi puneţi puţin ulei de rapiţă în ea. La foc mediu, puneţi porumbul şi, în momentul în care începe să sară, acoperiţi cu un capac. Scuturaţi de câteva ori cratiţa ca să vă asiguraţi că tot porumbul se tansformă în popcorn. În momentul în care porumbul încetează să mai sară, opriţi aragazul.
  2. Într-o altă cratiţă, pregătiţi caramelul. Folosiţi una încăpătoare în care să puteţi amesteca ulterior popcornul cu caramelul rezultat. Adăugaţi zahărul şi sarea şi lăsaţi la topit la foc mediu spre mic. Nu amestecaţi zahărul. Din când în cănd, învârtiţi puţin cratiţa ca să ajutaţi să se topească singur.
  3. Când zahărul s-a topit complet, adăugaţi untul. Acum puteţi să amestecaţi puţin, până ce untul se topeşte – aproximativ 1 minut. Daţi apoi focul încet şi adăugaţi bicarbonatul de sodiu. O să vedeţi imediat cum caramelul începe să aibă o textură mai grosă şi spumoasă. Amestecaţi încă 1 minut şi opriţi aragazul.
  4. Luaţi popcornul şi puneţi-l în cratiţa cu caramel. Amestecaţi bine de tot, ca fiecare floricică de porumb să fie învelită în caramel. Aşezaţi pe masă o foaie de hârtie cerată şi puneţi popcornul cât se poate de dispersat. Va fi nevoie să vă mişcaţi destul de rapid, deoarece caramelul se va răci şi întări repede. Lăsaţi câteva minute să se răcească în întregime popcornul, apoi îl puteţi servi. Eu l-am pus în boluri pe care le-am pregătit tot cu hârtie cerată.

You may also like

Leave a Comment