Quiche cu spanac, roşii uscate şi brânză de capră

by Home is where you cook
Quiche cu spanac rosii uscate si branza de capra

Jump to recipe

Câteodată ne dorim să mâncăm ceva uşor, doar cu legume şi fără niciun strop de carne. Ei bine, acest quiche este alegerea perfectă. Nu doar că se prepară extrem de simplu, dar arată şi bine şi este foarte gustos. Preparaţi rapid aluatul şi roşiile uscate cu o seară înainte, iar a doua zi doar asamblaţi şi puneţi la cuptor. Şi aşa aveţi un prânz rapid de care se va bucura întreaga familie. 🙂

Quiche cu spanac rosii uscate si branza de capra
Quiche cu spanac rosii uscate si branza de capra

Quiche cu spanac, roşii uscate şi brânză de capră

Home is where you cook Câteodată ne dorim să mâncăm ceva uşor, doar cu legume şi fără niciun strop de carne. Ei bine, acest quiche este alegerea perfectă. Nu doar că se prepară extrem de… COOK Quiche cu spanac, roşii uscate şi brânză de capră European Print This
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

 • Aluat:
 • 158 g făină
 • 45 g unt 82% grăsime
 • 74 g unt de palmier
 • 50 ml apă cu gheaţă
 • ½ linguriţă sare
 • Umplutură:
 • 250 g roşii cherry
 • 3-4 căţei de usturoi
 • 100 g baby spanac
 • 170 g brânză de capră
 • 240 ml lapte 3,5% grăsime
 • 4 ouă
 • ½ linguriţă ulei de măsline
 • sare şi piper

Instructions

 

 1. Începem cu aluatul pentru care luăm un bol încăpător şi amestecăm făina cu sarea. Adăugăm cele 2 tipuri de unt (untul trebuie sa fie rece, scos direct din frigider, şi tăiat în bucăţi mai mici) şi, cu ajutorul unui dispozitiv de amestecat aluatul, frământaţi bine până obţineţi o textură sfărâmicioasă.
 2. Puneţi într-un bol 50 ml de apă cu gheaţă, amestecaţi bine şi, când gheaţa începe să se topească, măsuraţi din nou să aveţi 50 ml de apă rece.
 3. Începeţi să adăugaţi treptat, câte o lingură, apă rece în compoziţia de făină cu unt de mai sus şi amestecaţi cu o paletă. Opriţi-vă din adăugat apă în momentul în care aluatul începe să se adune şi să formeze bucăţi mai mari închegate.
 4. Transferaţi aluatul pe o masă pudrată cu făină şi formaţi o minge pe care o înfăşuraţi în folie de plastic. Lăsaţi aluatul la frigider pentru cel puţin 2 ore sau, cel mai bine, preparaţi-l seara şi lăsaţi-l peste noapte.
 5. Tot cu o seară înainte puteţi pregăti şi roşiile uscate: luaţi 250 g de roşii cherry pe care le tăiaţi în câte 3 felii fiecare, iar apoi le aşezaţi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Presăraţi sare deasupra (aceasta va ajuta la procesul de deshidratare) şi lăsaţi-le la cuptor 40 de minute (sau până când acestea se usucă). La jumătatea timpului (20 de minute), puteţi întoarce roşiile pe partea cealaltă.
 6. A doua zi (sau după cele 2 ore), scoateţi aluatul din frigider şi, pe masa pudrată cu făină, întindeţi-l într-un disc de 31 de cm pe care îl aşezaţi într-o formă de tartă de 28 cm. Puneţi tava la congelator pentru câteva minute.
 7. Între timp, într-o tigaie, încingeţi la foc mediu uleiul de măsline şi usturoiul mărunţit. Adăugaţi spanacul spălat şi amestecaţi 2-3 minute până când acesta începe să se înmoaie, apoi luaţi de pe foc.
 8. Scoateţi forma de tartă din congelator, acoperiţi cu hârtie de copt şi, deasupra, puneţi ceva care să nu permită aluatului să se umfle şi care poate fi pus la cuptor (eu am improvizat cu baza de la o tavă de tort de 24 cm cu bază detaşabilă, dar puteţi pune chiar şi boabe de fasole sau orez). Lăsaţi aluatul la cuptor timp de 8 minute.
 9. În acest timp, într-un bol, amestecaţi cu un tel ouăle cu laptele. Adăugaţi spanacul, brânza de capră mărunţită şi roşiile uscate (puteţi păstra câteva pentru decor) şi potriviţi gustul de sare şi piper.
 10. După cele 8 minute, scoateţi tarta de la cuptor, îndepărtaţi hârtia de copt şi turnaţi compoziţia pentru quiche. Lăsaţi la cuptor aproximativ 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea (introduceţi o scobitoare în mijlocul tartei şi, dacă aceasta iese curată, tarta este gata).

Notes

Serviţi tarta cu roşii uscate lângă sau orice altă garnitură.

You may also like

Leave a Comment