Batoane raw vegane cu caramel - Home is where you cook
Batoane raw vegane cu caramel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 g curmale fără sâmburi
95 g unt de arahide cremos
2 lingurițe esență de vanilie
30 g orez brun expandat
70 g alune nesărate și neprăjite
100 g ciocolată neagră

Batoane raw vegane cu caramel

Features:
  • Dairy free
  • Raw vegan
  • Sugar free
  • Vegan and vegetarian
  • 15 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Deserturile raw vegane sunt atât de simplu de făcut. Iar aceste batoane nu fac deloc excepție. Sunt simple pentru că au doar câteva ingrediente. Durează maxim 15 minute să le pregătiți și nici tehnica nu e deloc complicată. Tot ce vă trebuie e un robot de bucătărie. Treaba cu așteptatul e mai grea. De cele mai multe ori, genul acesta de deserturi trebuie să stea destul de mult la frigider. Dar am o veste bună. Batoanele de față nu trebuie să stea decât vreo jumătate de oră. Iar apoi vă puteți bucura de ele.

Gustul aduce mult a Snickers. 🙂 În primul rând, datorită caramelului. Da, caramel raw vegan, fără niciun pic de zahăr procesat, dacă vă vine să credeți. Făcut doar din curmale și unt de arahide, cu puțină aromă de vanilie. Acest caramel l-am amestecat cu alune neprăjite și nesărate pe care le-am mărunțit bine. Am mai adăugat și puțin orez brun expandat și cam asta a fost. Am pus totul într-o formă de chec în care am așezat hârtie de copt. Mie mi-a fost destul de ușor să modelez caramelul direct cu mâna. La final, am topit puțină ciocolată amăruie pe care am turnat-o deasupra.

Batoanele le-am tăiat cam de 2-3 cm grosime. Asta, după ce am lăsat totul la frigider pentru jumătate de oră. Batoanele rămase le-am ținut tot la frigider. Le puteți ține așa chiar și 1-2 săptămâni. Înainte să le serviți, lăsați-le 5 minute la temperatura camerei. Sunt prefecte atunci când aveți poftă de ceva dulce. Sau, pur și simplu, atunci când simțiți nevoia de ceva care să vă dea energie.

Steps

1
Done

Puneți în robotul de bucătărie curmalele, împreună cu untul de arahide și esența de vanilie. Mixași bine până obțineți o pastă lipicioasă.

2
Done

Transferați totul într-un bol în care adăugați alunele mărunțite și orezul expandat. Eu am folosit niște rondele de orez pe care le-am mărunțit între degete. Amestecați totul bine. Mie mi-a fost destul de ușor să amestec cu mâna, asemenea unui aluat.

3
Done

Luați o formă de chec (10 X 25 cm) în care așezați hârtie de copt. Puneți în el compoziția de mai sus și presați-o bine cu mâna. Topiți ciocolata amăruie și turnați-o deasupra.

4
Done

Lăsați totul la frigider pentru 30 de minute. După acest timp, scoateți de la frigider și mai lăsați 2-3 minute la temperatura camerei. Cu ajutorul unui cuțit, tăiați batoanele de 2-3 cm grosime. Pentru păstrat, puteți pune batoanele într-o caserolă pe care o țineți la frigider până la 2 săptămâni.

Home is where you cook

Homemade food and desserts by Adelina Bonca

Ciorba de pleurotus
previous
Ciorbă de pleurotus
Burger vegetarian cu cartof dulce si naut
next
Burger vegetarian cu cartof dulce și năut
Ciorba de pleurotus
previous
Ciorbă de pleurotus
Burger vegetarian cu cartof dulce si naut
next
Burger vegetarian cu cartof dulce și năut

Add Your Comment