Biscuiţi Amaretti - vegan, fără gluten - Home is where you cook
  • Home
  • Sweets
  • Biscuiţi Amaretti – vegan, fără gluten
Biscuiţi Amaretti – vegan, fără gluten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 g făină de migdale
150 g zahăr brun
3 linguri cacao
1 linguriţă praf de copt
1 vârf cuţit sare
4 linguri zahăr pudră
2 linguri făină de in
6 linguri apă

Biscuiţi Amaretti – vegan, fără gluten

Features:
  • Dairy free
  • Gluten free
  • Vegan and vegetarian
  • 30 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

În ultima vreme am tot căutat reţete pentru Crăciun. 🙂 Anul trecut am făcut turtă dulce şi a avut un mare succes printre prieteni şi familie. Acum am găsit reţeta aceasta pentru biscuiţi amaretti. O reţetă de origine italiană care, la aspect, aduce foarte mult a biscuiţii crinkle. Dar aroma este total diferită datorită făinii de migdale. Tot făina de migdale face ca această reţetă să fie una fără gluten. Eu am mers un pic mai departe şi am făcut-o vegană. În mod normal ar fi trebuit să folosesc ouă care au rolul de a lega compoziţiile. Dar eu le-am înlocuit cu, aşa cum e termenul în engleză, flax egg.

Flax egg sau “ouă de in” este o alternativă foarte bună în reţetele vegane. Eu am mai folosit această metodă şi la checul vegan cu banane. Practic, aveţi nevoie de făină de in şi apă. La o lingură de făină de in, puneţi 2-3 linguri de apă, amestecaţi şi lăsaţi la odihnit câteva minute. Seminţele de in au multe proprietăţi terapeutice. Adecvate pentru a menţine un organism sănătos, sunt foarte bogate în anti-oxidanţi. Conţin omega 3 si multe fibre care au rolul de a ţine sub control colesterolul şi digestia. Tot seminţele de in au rolul de a regla nivelul glucozei din sânge. Deci, avem toate motivele să le consumăm, sub orice formă ar fi ele. 🙂

Biscuiţii se prepară foarte rapid. În 30 de minute sunt gata. Faceţi compoziţia, formaţi biscuiţii, ţineţi la cuptor 10-12 minute şi gata. Trebuie doar să îi lăsaţi puţin să se răcească apoi. Ştiu, tentaţia va fi mare, mai ales că mirosul din casă va fi atât de îmbietor. Îi puteţi păstra apoi într-un  borcan închis ermetic. Se păstrează zile bune aşa. Asta, dacă vă puteţi abţine să nu îi mâncaţi pe toţi odată. Mie mi-au ieşit 16 biscuiţi dar, întotdeauna puteţi dubla cantităţile dacă vi se par prea puţini. Eu cu siguranţă mai fac cel puţin încă o tură anul acesta.

Biscuiti amaretti vegan fara gluten ingrediente

Steps

1
Done

Într-un bol mic, amestecaţi făina de in cu apa şi lăsaţi la odihnit timp de 5 minute.

2
Done

Între timp, într-un bol încăpător, amestecaţi restul ingredientelor, mai puţin zahărul pudră.

3
Done

Adăugaţi apoi amestecul de făină de in cu apă şi amestecaţi bine de tot. Cel mai bine e să vă folosiţi mâinile şi să frământaţi puţin compoziţia rezultată. La început o să pară că mai este nevoie de apă. Dar, amestecaţi în continuare până se îmbină totul. Vedeţi în poză cum ar trebui să arate la final aluatul pentru biscuiţi.

4
Done

Luaţi câte puţin din aluat şi formaţi biscuiţii între palme, de mărimea unei mingi de ping-pong. Daţi fiecare biscuite prin zahărul pudră şi aşezaţi într-o tavă cu hârtie de copt. Înainte de a pune la cuptor, presaţi cu palma fiecare biscuite ca să îl turtiţi puţin.

5
Done

Puneţi tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade C. Lăsaţi 10-12 minute după care scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi biscuiţii la răcit. Păstraţi apoi biscuiţii într-un borcan închis ermetic.

Home is where you cook

Homemade food and desserts by Adelina Bonca

Trufe de ciocolata raw vegan
previous
Trufe de ciocolată raw vegan
Somon cu sparanghel la cuptor
next
Somon cu sparanghel la cuptor
Trufe de ciocolata raw vegan
previous
Trufe de ciocolată raw vegan
Somon cu sparanghel la cuptor
next
Somon cu sparanghel la cuptor

Add Your Comment