Brioșe cu zmeură și ciocolată - Home is where you cook
Brioșe cu zmeură și ciocolată

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g piure de banane
125 g sos de mere
80 g sirop de arțar
60 ml lapte de migdale
115 g făină de ovăz
60 g fulgi de quinoa
48 g făină de migdale
1 lingură făină de in
3 linguri apă
1 linguriță scorțișoară
¼ linguriţă sare
50 g fulgi de ciocolată
100 g zmeură congelată

Brioșe cu zmeură și ciocolată

Features:
  • Dairy free
  • Gluten free
  • Sugar free
  • Vegan and vegetarian
  • 45 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Îmi place să îmi prepar propriile deserturi. Așa că am mereu la îndemână câte o rețetă rapidă care necesită minimum de pregătire. Așa cum sunt aceste brioșe cu zmeură și ciocolată. Fără gluten, fără zahăr și vegane. Sună bine, nu-i așa?

Sunt mereu atentă cu ingredientele pe care le folosesc. Recunosc că mă gândesc de 2 ori când mănânc câte o prăjitură în oraș. Și, mă abțin tot mai tare de la toate dulciurile acelea frumos ambalate din comerț. Însă, când totuși o fac lată, simt imediat diferența. Totul mi se pare mult prea dulce. Mie îmi place să reduc cât mai mult cantitățile de zahăr și chiar să îl înlocuiesc. În rețeta aceasta l-am înlocuit cu o banană, sos de mere și sirop de arțar. Și au fost foarte gustoase așa.

Și făina de grâu am înlocuit-o cu făină de migdale, făină de ovăz și fulgi de quinoa. În loc de ou am folosit apă cu făină de in, iar laptele a fost de migdale. Textura a ieșit foarte faină și toate ingredientele s-au îmbinat perfect. Am mai folosit și puțină scorțișoară care a dat aromă brioșelor. Iar pentru umpltură am folosit fulgi de ciocolată și zmeură. Puteți să nu folosiți nimic sau să înlocuiți cu alte fructe preferate. Într-adevăr, au un alt gust așa. Dulcele se îmbină bine cu acrișorul. 🙂

De pregătit, e cea mai simplă chestie. Amestecați toate ingredientele într-un bol. Turnați compoziția rezultată în formele pentru brioșe, apoi le puneți la cuptor. Sunt perfecte ca desert, dar și ca mic dejun. Sunt foarte sățioase și vă pot da un boost de energie pentru începutul zilei.

Briose cu zmeura si ciocolata ingrediente

Steps

1
Done

Într-un bol mic, amestecați făina de in și cele 3 linguri de apă. Lăsați la odihnit timp de 5 minute. Amestecați apoi într-un bol mai mare piureul de banane, sosul de mere, laptele de migdale, siropul de arțar și amestecul de făină de in. Adăugați și restul ingredientelor, mai puțin fulgii de ciocolată și zmeura. Omogenizați totul foarte bine. Apoi adăugați și fulgii de ciocolată și zmeura. Amestecați ușor.

2
Done

Luați o tavă pentru brioșe în care așezați forme de silicon. Turnați din compoziția rezultată în fiecare formă. Lăsați la cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 30-35 de minute.

3
Done

După ce le scoateți de la cuptor, lăsați brioșele să se răcească puțin. Apoi le puteți scoate din forme și să le serviți.

Home is where you cook

Homemade food and desserts by Adelina Bonca

Sos de mere
previous
Sos de mere
Tort de morcovi fara zahar fara gluten
next
Tort de morcovi fără zahăr
Sos de mere
previous
Sos de mere
Tort de morcovi fara zahar fara gluten
next
Tort de morcovi fără zahăr

Add Your Comment