Homemade chicken broth (supă de pui) - Home is where you cook
Homemade chicken broth (supă de pui)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

câteva pulpe de pui eu am folosit 5
3 morcovi nu e nevoie să îi curăţaţi de coajă, dar trebuie spălaţi bine
1 ceapă curăţată de coajă
1 căpăţână de usturoi am îndepărat primele foi de coajă, dar nu am desfăcut căpăţâna
câteva foi de dafin
sare

Homemade chicken broth (supă de pui)

Features:
  • Gluten free
  • Keto
  • Low carb
  • 4 h
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ştiu că e o banală supă de pui cu care noi suntem obişnuiţi de mici copii, dar sunt ţări în care chestia asta se cumpără din supermarket, la conservă sau diverse alte ambalaje. Da, şi eu am fost şocată când am aflat prima dată. Urmărind foarte multe bloguri culinare în căutare de noi idei, am tot dat peste reţete care foloseau “chicken broth” şi nu, nu erau supe sau ciorbe. De la orez, paste, sosuri şi multe altele, o simplă supă de pui le poate da un gust deosebit. Imaginaţi-vă că stăteam şi citeam reţetele şi mă gândeam: “acum trebuie să fac şi supă de pui?”. Pe lângă faptul că mă vedeam deja petrecând toată ziua în bucătărie, mai era şi problema că trebuia să folosesc poate doar o cană de supă. Şi cum aş fi putut eu să fac doar atât? Să fi fiert o singură pulpă de pui? Dacă îmi ieşea mai mult, ce făceam cu restul de supă? Trebuia să o mănânc chiar dacă intenţia mea nu era să gătesc supa ca fel de mâncare ci ca pe un ingredient. Ei bine, am învăţat să prepar supa de pui în avans şi să o păstrez la frigider dacă doresc să o folosesc în zilele următoare, sau la congelator dacă doresc să o depozitez pe o perioadă mai îndelungată. Aşa că, de fiecare dată când mă trezesc că am nevoie, ea e acolo 🙂 .

Supe de pui chicken broth ingrediente

Steps

1
Done

Puneţi într-o oală încăpătoare pulpele de pui (puteţi să le folosiţi direct din congelator, nu trebuie să fie dezgheţate), morcovii, ceapa, usturoiul şi foile de dafin.

Acoperiţi totul cu apă, adăugaţi sare (1-2 linguri) şi lăsaţi la fiert la foc mare.

2
Done

Când începe să fiarbă, daţi focul încet, acoperiţi parţial cu un capac şi lăsaţi aşa timp de 3-4 ore (ştiu că sună mult dar credeţi-mă că e necesar ca să capete aroma aceea de pui, plus că nu trebuie să staţi să o păziţi :) ).

3
Done

Când timpul s-a scurs, opriţi aragazul şi strecuraţi supa cu ajutorul unei site.

4
Done

Legumele şi-au făcut treaba şi au dat aromă supei aşa că le puteţi arunca (vor fi mult prea moi pentru a putea fi folosite în altceva), iar carnea de pui o puteţi rupe cu ajutorul mâinilor (va fi foarte fragedă) şi o puteţi folosi într-o salată sau ciorbă.

5
Done

Puneţi supa în nişte borcane de sticlă care se închid ermetic şi o puteţi ţine la frigider până la o săptămână sau, dacă vreţi să o puneţi la congelator pentru o perioadă mai lungă de timp, puneţi-o în nişte caserole de plastic (sticla riscă să se spargă în momentul în care încercaţi să dezgheţaţi supa).

Home is where you cook

Homemade food and desserts by Adelina Bonca

Salata cu bacon si branza de capra
previous
Salată cu bacon si brânză de capră
Cheesecake cu ciocolata
next
Cheesecake cu ciocolată
Salata cu bacon si branza de capra
previous
Salată cu bacon si brânză de capră
Cheesecake cu ciocolata
next
Cheesecake cu ciocolată

Add Your Comment