Mini cheesecake raw vegan - Home is where you cook
Mini cheesecake raw vegan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat
80 g nuci
40 g curmale
1 vârf cuțit sare
Umplutură
300 g caju
4 linguri ulei de cocos
1 lime
4 linguri sirop de arțar
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri apă plată
8 linguri dulceață raw vegan de zmeură
160 g ciocolată neagră

Mini cheesecake raw vegan

Features:
  • Dairy free
  • Gluten free
  • Raw vegan
  • Sugar free
  • Vegan and vegetarian
  • 6 h
  • Easy

Ingredients

  • Blat

  • Umplutură

Directions

Share

Trebuie să recunosc că deserturile raw vegan sunt unele din cele mai bune deserturi pe care le-am mâncat vreodată. Surprinzător, sunt și foarte ușor de preparat. Aceasta a fost prima dată când am încercat să fac un cheesecake raw vegan. Pentru blat am folosit nuci și curmale, iar pentru umplutură caju. Am îndulcit cu sirop de arțar și am folosit puțină esență de vanilie pentru aromă. Și, ca să îi dau o notă de dulce-acrișor și puțin amărui, am folosit dulceață raw vegan de zmeură și ciocolată neagră. Nu pot să descriu în cuvinte senzația pe care am avut-o în momentul în care l-am gustat. Toate aromele se îmbină perfect. Iar crema de caju este extraordinară.

Despre deserturile raw vegan trebuie să știți că sunt foarte sățioase. Așa că nu vă lăsați păcăliți de cât de mici sunt aceste mini cheesecake-uri. Eu am făcut 2 porții cu diametru de 10 cm. Asta pentru că Tudor avea impresia că o să mănânce singur un cheesecake întreg. S-a înșelat amarnic. El, care e mare amator de dulce. Și eu la fel, de altfel. Aș zice că puteți mânca cel mult un sfert dintr-unul odată. Cum eu am făcut 2 mini cheesecake-uri în loc de unul, vă dați seama că ne-a ajuns pentru câteva zile. Dar ce bine a fost să ai asemenea bunătate în figider. Abia așteptam să ajung de la lucru și să mă răsfăț cu câte o felie. Uneori chiar două. 🙂

Și, dacă vă place rețeta și vreți să încercați și altele asemănătoare, aici găsiți mai multe idei de deserturi raw vegan. Toate la fel de bune și ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente.

Mini cheesecake raw vegan ingrediente

Steps

1
Done

Luați 2 forme cu fund detașabil și pregătiți-le cu hârtie de copt. Înmuiați curmalele în apă fierbinte pentru 2-3 minute. Scurgeți-le apoi bine de apă și tapetați-le cu un șervețel de hârtie. Puneți nucile, curmalele și sarea în robotul de bucătărie. Mixați câteva minute, până obțineți o compoziție puțin uleioasă și sfărâmicioasă. Distribuiți compoziția în cele 2 forme și presați cu ajutorul degetelor. Puneți în frigider până pregătiți umplutura.

2
Done

Pentru umplutură, lăsați caju la înmuiat în apă plată pentru minimum 4 ore sau chiar peste noapte. Scurgeți de excesul de apă și puneți-l în robotul de bucătărie. Adăugați uleiul de cocos topit, zeama de la lime, esența de vanilie și siropul de arțar. Mixați bine pentru câteva minute. Dacă textura nu vi se pare suficient de cremoasă, adăugați câteva linguri de apă plată și mixați din nou. Eu am adăugat 2 linguri.

3
Done

Scoateți formele din frigider și întindeți în fiecare un sfert din umplutură. Distribuiți apoi câte 2 linguri din dulceața de zmeură. Întindeți restul de umplutură și încă 2 linguri de dulceața deasupra fiecărui cheesecake. Lăsați la frigider pentru minimum 5 ore.

4
Done

După cele 5 ore, când crema s-a întărit, scoateți mini cheesecake-urile din forme și așezați-le pe un grilaj. Puneți o hârtie dedesubt. Topiți ciocolata și turnați peste fiecare cheesecake. Nivelați cu ajutorul unui cuțit. Așteptați ca ciocolata să se răcească și apoi puteți tăia felii și servi.

Home is where you cook

Homemade food and desserts by Adelina Bonca

Bruschete cu avocado si ciuperci
previous
Bruschete cu avocado și ciuperci
Salata mexicana cu cartof dulce
next
Salată mexicană cu cartof dulce
Bruschete cu avocado si ciuperci
previous
Bruschete cu avocado și ciuperci
Salata mexicana cu cartof dulce
next
Salată mexicană cu cartof dulce

Add Your Comment