Pâine multicereale - Home is where you cook
Pâine multicereale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

145 g seminţe de floarea soarelui
100 g migdale mărunţite
60 g seminţe de hrişcă
60 g seminţe de mei
195 g fulgi de ovăz
85 g seminţe de in
30 g tărâţe de ovăz
35 g seminţe de chia
2 linguriţe sare
2 linguri sirop de arţar
45 g ulei de cocos topit
660 ml apă

Pâine multicereale

Features:
  • Dairy free
  • Gluten free
  • Vegan and vegetarian
  • 2 h
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Reţeta de astăzi este o pâine multicereale, vegană şi fără gluten. Cred că v-am mai povestit că, uneori, atunci când merg la cumpărături, îmi place să mă plimb printre raioane. Studiez produsele, ingredientele şi mă gândesc la ce aş putea să le folosesc. Ei bine, într-o zi, la raionul de produse fără gluten, am văzut o pâine care mi-a atras atenţia. Nu ştiu de ce, dar am plecat de acolo fără să o iau. Parcă aş fi încercat să văd cum e. Însă mi-a venit repede ideea că aş putea să o prepar singură acasă. Zis şi făcut. M-am apucat repede să caut reţete, până am găsit-o pe aceasta. A fost cea mai apropiată de ceea ce îmi doream eu.

Şi nu îmi pare rău deloc că am încercat-o. Nu ştiu dacă vă vine să credeţi că puteţi face o pâine doar din seminţe, migdale şi nişte fulgi de ovăz. Eu aveam o parte din ingrediente deja acasă însă, pentru unele, a trebuit să mă aprovizionez. Am folosit seminţe de floarea soarelui, hrişcă, mei, in şi chia. Procesul este unul chiar simplu. Durează un pic mai mult în ideea că există timp în care trebuie doar să aşteptaţi. Dar vă asigur că o să vă placă rezultatul. Mai ales că vă veţi alege cu o pâine de toată bunătatea.

Pe mine m-a ţinut pâinea asta câteva zile bune. Pentru păstrat, puneţi-o în frigider într-o pungă de hârtie. Iar pentru servit, tăiaţi felii pe care, înainte să le mâncaţi, le băgaţi la cuptor în jur de 10 minute. Astfel, se vor rumeni foarte bine şi în interior şi vor deveni şi mai crocante. Puteţi folosi pâinea la aceste bruschete cu somon afumat sau în orice altă combinaţie vă place.

Paine multicereale ingrediente

Steps

1
Done

Luaţi o tavă încăpătoare şi aşezaţi hârtie de copt în ea. Puneţi seminţele de floarea soarelui, hrişscă, mei şi migdalele mărunţite în ea. Lăsaţi la cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute, până se rumenesc puţin.

2
Done

Între timp, într-un bol încăpător, amestecaţi ovăzul cu seminţele de in şi chia, tărâţele şi sarea. Adăugaţi apoi mixul de seminţe de la cuptor şi amestecaţi bine. Puneţi şi siropul de arţar, uleiul de cocos topit, apa şi amestecaţi din nou. Puteţi să amestecaţi şi cu mâinile, dacă e nevoie.

3
Done

Luaţi o formă pentru chec în care aşezaţi hârtie de copt. Puneţi compoziţia pentru pâine înauntru şi nivelaţi cu ajutorul palmelor. Acoperiţi cu un prosop şi lăsaţi la temperatura camerei pentru minimum 2 ore, la odihnit.

4
Done

După ce au trecut cele 2 ore, încălziţi cuptorul la 210 grade C şi puneţi pâinea înăuntru. Lăsaţi la copt aproximativ 1 oră jumătate. După ce aţi scos pâinea de la cuptor, lăsaţi-o să se răcească (minimum 2 ore) înainte de a o scoate pentru feliat. Înainte de servit, puteţi sa lăsaţi feliile de pâine pentru 10 minute la cuptor. Astfel, vor deveni şi mai crocante, numai bune de mâncat. :)

Home is where you cook

Homemade food and desserts by Adelina Bonca

Chiftele cu linte si cartofi dulci
previous
Chiftele cu linte şi cartofi dulci
Popcorn cu caramel Gordon Ramsay
next
Popcorn cu caramel – by Gordon Ramsay
Chiftele cu linte si cartofi dulci
previous
Chiftele cu linte şi cartofi dulci
Popcorn cu caramel Gordon Ramsay
next
Popcorn cu caramel – by Gordon Ramsay

4 Comments Hide Comments

Add Your Comment