Pizza fără gluten cu hummus și quinoa - Home is where you cook
  • Home
  • Pizza
  • Pizza fără gluten cu hummus și quinoa
Pizza fără gluten cu hummus și quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g quinoa
280 g hummus
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
1 zucchini
2 roșii
100 g cheddar ras
busuioc proaspăt

Pizza fără gluten cu hummus și quinoa

Features:
  • Gluten free
  • Vegan and vegetarian
  • 40 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pizza e mâncarea pe care nu o refuz niciodată. Aș zice că e una din slăbiciunile mele și că aș putea să trăiesc cu ea în fiecare zi. Se prepară destul de ușor și rapid și putem pune ce ne place pe ea. Cu toate acestea, încerc să îmi pun niște limite. Nu ar fi tocmai sănătos un exces de pizza. Imaginați-vă însă bucuria mea când am găsit rețeta aceasta de pizza fără gluten. Am zis că trebuie neapărat să o încerc. Mai ales că are ingrediente atât de simple, care mie îmi plac foarte mult.

Aluatul este făcut din hummus și quinoa. Recunosc că am fost puțin cam sceptică la început, dacă o să îmi iasă sau nu. Pentru că dăm prin blender ingredientele și, practic, obținem o pastă cremoasă. Acea pastă o întindem într-un strat subțire într-o tavă pe care o punem la cuptor. Nu știu dacă vă vine să credeți, dar pasta aceea se transformă într-o crustă super crocantă. Ca și topping, în loc de clasicul sos de roșii, am foloit tot hummus. Am tăiat câteva felii de zucchini și roșii pe care le-am pus deasupra, împreună cu puțin cheddar ras. Când pizza a fost gata, am presărat busuioc prospăt deasupra și am tăiat-o în 8 bucăți dreptunghiulare.

Rețeta este destul de sățioasă, eu nu am putut să mănânc mai mult de 3 felii odată. Mi-a plăcut foarte mult gustul pe care îl dă hummus-ul. Aș zice că, datorită lui, pizza aceasta este atât de specială. Bineînțeles, puteți încerca și cu alt topping deasupra și alte legume. Mie mi s-a părut combinația potrivită pentru o pizza de vară.

Pizza fara gluten cu hummus si quinoa ingrediente

Steps

1
Done

Înainte să vă apucați de treabă, puneți quinoa la înmuiat în 750 ml apă caldă. Lăsați pentru minimum 2 ore sau chiar peste noapte. Când timpul s-a scurs, scurgeți quinoa bine de apă și puneți-o în blender. Adăugați 70 g din hummus, praful de copt și sarea. Blenduiți până obțineți o pastă cremoasă. Mai puteți adăuga 2-3 linguri de apă dacă aceasta nu este suficient de fină.

2
Done

Luați o tavă dreptunghiulară și așezați hârtie de copt. Turnați compiziția pentru crustă și ditribuiți-o uniform într-un strat subțire. Puneți la cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru 15 minute. Scoateți de la cuptor și, cu grijă, întoarceți pe partea cealaltă și mai lăsați încă 10 minute să se coacă.

3
Done

Între timp, tăiați zucchini și roșiile felii. Scoateți crusta de la cuptor și întindeți restul de hummus. Așezați legumele și cheddarul ras deasupra și puneți din nou la cuptor pentru 6-8 minute. Când este gata, tăiați în felii dreptunghiulare și serviți cu busuioc proaspăt deasupra.

Home is where you cook

Homemade food and desserts by Adelina Bonca

Salata cu capsuni si gorgonzola
previous
Salată cu căpșuni și gorgonzola
Chiftelute cu broccoli si cheddar
next
Chifteluțe cu broccoli și cheddar
Salata cu capsuni si gorgonzola
previous
Salată cu căpșuni și gorgonzola
Chiftelute cu broccoli si cheddar
next
Chifteluțe cu broccoli și cheddar

Add Your Comment