Sos de mere

Jump to recipe

Poate vă întrebați de ce sos de mere. 🙂 O rețetă atât de simplă și banală. Dar care poate să fie folosită în atât de mult moduri. Eu am ajuns să îl fac pentru că aveam nevoie de un îndulcitor natural pentru niște brioșe fără zahăr. Cum sunt mereu în căutare de rețete pe care să le încerc, am observat că acest sos de mere este foarte des întâlnit. Bineînțeles, de cele mai multe ori, și cu câte un link de unde poate fi achiziționat. Însă eu sunt adepta lucrurilor făcute în casă. Mai ales când e ceva atât de ușor de preparat.

Am procedat la fel toamna trecută cu piureul de dovleac pe care l-am folosit în diverse rețete. Și de data aceasta, am făcut sosul de mere, am folosit o parte din el la brioșe, iar restul l-am pus la congelator. Puteți să îl păstrați așa luni de zile. Și, ori de câte ori aveți nevoie de el, e la îndemână. Îl puteți folosi la checuri, blaturi pentru tort, prăjituri. Bineînțeles, îl puteți consuma chiar și așa, ca un simplu sos de mere. Mai ales când aveți poftă de ceva dulce. Îi puteți da aromă cu puțină scorțișoară, nucșoară sau chiar vanilie.

Tot ce aveți nevoie sunt câteva mere. Eu am folosi 4 mere. Le-am curățat de coajă și cotor și le-am tăiat cuburi. Le-am pus într-o cratiță mică, le-am acoperit cu apă și le-am lăsat la fiert. La foc mic, cam 40 de minute. Apoi le-am blend-uit bine și gata sosul. În mai puțin de o oră. Totul simplu, fără bătăi de cap. 🙂

Sos de mere ingrediente Sos de mere
Sos de mere

Sos de mere

Home is where you cook Poate vă întrebați de ce sos de mere. 🙂 O rețetă atât de simplă și banală. Dar care poate să fie folosită în atât de mult moduri. Eu am ajuns… COOK Sos de mere European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 4 mere
  • apă
  • ½ linguriță scorțișoară

Instructions

  1. Curățați merele de coajă și cotor și tăiați-le cuburi. Puneți-le într-o cratiță și acoperiți cu apă. Lăsați la fiert, la foc mic.
  2. În momentul în care încep să fiarbă, adăugați scorțișoara și amestecați bine. După vreo 20 de minute de fiert la foc mic, puteți să pasați merele cu ajutorul unei prese. Mai lăsați apoi la fiert încă 10-20 de minute, până ce sosul începe să se îngroașe.
  3. După ce ați oprit aragazul, lăsați la răcit pentru 5 minute. Dacă apa nu s-a evaporat suficient și sosul pare prea apos, puteți să strecurați puțin merele.
  4. Apoi, transferați totul în blender. Pulsați pentru 1 minut și sosul e gata. Îl puteți transfera într-un borcan și să îl păstrați la frigider sau chiar congelator, pentru o perioadă mai îndelungată. Dacă alegeți să îl serviți așa, puteți să mai presărați puțină scorțișoară sau nucșoară deasupra.

You may also like

Leave a Comment