Sos de roşii de casă

by Home is where you cook
Sos de rosii

Jump to recipe

De data aceasta am pregătit un sos de roşii făcut în casă. Plin de arome mediteraneene, gustos şi sănătos. Îl puteţi folosi ca ingredient în o mulţime de mâncăruri. Eu am folosit unul asemănător la pizza quattro formaggi pe care v-am arătat-o acum ceva vreme. Acum am adaptat puţin reţeta şi mi-a ieşit minunăţia aceasta de sos. Ideea e că puteţi folosi ce ingrediente şi condimente vreţi. Atunci, eu am folosit busuioc proaspăt. Acum însă, am mers un pic mai departe şi am folosit cimbru, oregano şi pătrunjel. Toate proaspete. Aroma este cu totul diferită atunci când folosiţi ingredientele verzi şi nu uscate. Eu am învăţat un truc important. Dacă nu le ţineţi în ghiveci, puteţi înveli frunzele verzi într-un şerveţel de hârtie şi le păstraţi în congelator.

Cât despre sos, mie îmi place să am câte un borcan în frigider. La mine dispare rapid, în doar câteva zile. 🙂 Dacă îl avem, îl folosim aproape la orice. Chiar şi pe ochiurile de ou pe care le mâncăm dimineaţa. Adevărul e că aduce un plus de savoare şi e cam greu să ne abţinem de la el. E bine însă că se prepară super rapid. Cam 20 de minute durează totul. Iar ingredientele sunt câteva la număr. Practic, ce trebuie să faceţi, e să fierbeţi sosul cu toate mirodeniile într-o tigaie. În funcţie de întrebuinţarea lui, puteţi să faceţi o cantitate mai mare sau mai mică. Eu v-am spus deja că îl folosesc în special la pizza. Ar merge foarte bine însă şi la paste sau umpluturi care necesită sos de roşii. Odată ce încercaţi reţeta, vă asigur că nu veţi mai vrea niciun sos cumpărat din comerţ. Cel puţin, la mine aşa a fost. 🙂

Sos de rosii

Sos de rosii

Sos de roşii de casă

Home is where you cook De data aceasta am pregătit un sos de roşii făcut în casă. Plin de arome mediteraneene, gustos şi sănătos. Îl puteţi folosi ca ingredient în o mulţime de mâncăruri. Eu am… COOK Sos de roşii de casă European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 2 conserve de (2 X 400 ml) roşii tocate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 căţei usturoi
  • câteva crenguţe cimbru proaspăt
  • câteva frunze oregano
  • câteva frunze pătrunjel
  • sare şi piper după gust

Instructions

  1. Începeţi cu roşiile tocate pe care le puneţi într-un blender. Pulsaţi de câteva ori până devin o pastă cremoasă.
  2. Luaţi o tigaie încăpătoare şi încingeţi uleiul de măsline la foc mediu spre mare. Căliţi căţeii de usturoi mărunţiţi timp de 1 minut. Adăugaţi apoi roşiile din blender împreună cu verdeţurile mărunţite.
  3. Fierbeţi timp de 10 minute, amestecând în tot acest timp sosul. Spre final, adăugaţi sare şi piper după gust. După ce opriţi focul, lăsaţi sosul să se răcească complet. Turnaţi apoi în borcane şi păstraţi sosul de roşii la frigider.

You may also like

Leave a Comment