Tartă raw vegan cu ciocolată și nuci

by Home is where you cook
Tarta raw vegan cu ciocolata si nuci

Jump to recipe

Luna trecută a fost ziua mea și, la 2 zile distanță, a lui Tudor. Noi avem o tradiție în care spunem că ziua dintre cele 2 este ziua noastră. Și o sărbătorim doar noi doi. Anul acesta a fost însă unul diferit. Am sărbătorit toate cele 3 zile în doi. Dar, chiar și cu toate planurile date peste cap, am reușit să le facem niște zile frumoase. Zile pe care le-am îndulcit cu o tartă raw vegan cu ciocolată și nuci.

Eu sunt cea cu dulciurile în casă. Și, după tarta aceasta, Tudor s-a oferit să gătească toată mâncarea de acum încolo, cât timp eu mă asigur că avem mereu un desert făcut de mine în casă. L-am tachinat repede întrebându-l dacă nu vrea să mai gătesc și nu știe cum să îmi zică. Adevărul e că, atunci când fac ceva dulce, e cel mai entuziasmat. Abia pot să îl țin deoparte să nu mănânce tot. Chiar și dulciurile raw vegan pe care le fac și care sunt foarte sățioase.

Vă spun sincer că nu mă așteptam ca tarta aceasta să aibă așa succes. A intrat direct în topul deserturilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Am ales să o încerc pentru că nu aveam nevoie de multe ingrediente și părea extrem de simplu de făcut. Ca să nu mai zic că noi suntem fani ciocolată. Exact așa a și fost. Simplu și super rapid de făcut. Ingredientele principale? Caju, nuci pecan, curmale, cacao și ciocolată neagră.

Ce e foarte important, e să lăsați caju la înmuiat. De obicei, eu îl pun într-un borcan în care adaug apă plată și îl țin la frigider peste noapte. Puteți să îl pregătiți și în aceeași zi, lăsându-l la temperatura camerei pentru minimum o oră.

Ce va fi mai greu, e să lăsați tarta să stea la frigider cateva ore, înainte să o savurați. Așa e cu deserturile raw vegan. Le facem repede, dar apoi trebuie să așteptăm ca totul să se așeze frumos. Însă eu vă promit că merită așteptarea. 🙂

Tarta raw vegan cu ciocolata si nuci

Tarta raw vegan cu ciocolata si nuci

 

Tarta raw vegan cu ciocolata si nuci

Tartă raw vegan cu ciocolată și nuci

Home is where you cook Luna trecută a fost ziua mea și, la 2 zile distanță, a lui Tudor. Noi avem o tradiție în care spunem că ziua dintre cele 2 este ziua noastră. Și… COOK Tartă raw vegan cu ciocolată și nuci European Print This
Serves: 8 Prep Time:

Ingredients

 • Crustă:
 • 125 g nuci pecan
 • 165 g curmale
 • 25 g cacao
 • 1 lingură ulei de cocos topit
 • Cremă:
 • 225 g caju crud lăsat la înmuiat peste noapte
 • 100 g ciocolată neagră
 • 25 g cacaco
 • 80 g sirop de agave
 • 2 linguri ulei de cocos topit
 • 1 liguriță esență de vanilie
 • 1 vârf cuțit sare
 • 2-3 linguri apă plată
 • nuci pecan pentru decor

Instructions

 1. Începeți cu crusta pentru care puneți în robotul de bucătărie nucile pecan, curmalele, cacaco și uleiul de cocos. Mixați timp de 2-3 minute, până obțineți o textură sfărâmicioasă care, atunci când o presați între degete, se îmbină ușor. Luați o formă de tartă cu fund detașabil și, cu ajutorul mâinilor, formați crusta. Puneți crusta la frigider, până pregătiți crema.
 2. Pentru cremă, lăsați caju la înmuiat în apă plată peste noapte în frigider sau, la temperatura camerei pentru minimum o oră. Scurgeți-l apoi bine de apă și puneți-l în robotul de bucătărie. Adăugați ciocolata topită, cacao, uleiul de cocos, esența de vanilie și sarea, împreună cu 2 linguri de apă. Mixați bine până obțineți o textură cremoasă. Dacă este nevoie, mai adăugați apă până obțineți rezultatul dorit. Crema trebuie să fie puțin lichidă, pentru a o putea întinde ușor în forma de tartă.
 3. Când crema este gata, turnați-o peste crusta de mai devreme și întindeți-o ușor cu ajutorul unei linguri. Ornați cu nuci pecan mărunțite și lăsați la friguder pentru minimum 2 ore. Pentru servit, scoateți tarta de la frigider și lăsați-o câteva minute la temperatura camerei înainte de a o felia.

You may also like

Leave a Comment