Tortillia fără gluten

by Home is where you cook
Tortillia fara gluten

Jump to recipe

Dacă aveți intoleranță la gluten, aceste tortillia sunt exact ce aveți nevoie. Bineînțeles, le puteți consuma și dacă vreți doar să reduceți consumul de gluten. Sunt mult mai sănătoase decât cele obișnuite. Iar tot ce e făcut în casă, este mult mai ok decât orice am cumpăra de la supermarket. Să nu mai vorbim că ieșiți și mult mai ieftin. Produsele fără gluten, gata preparate, pot fi destul de costisitoare. Cel mai bine vă cumpărați ingredientele și le preparați singuri. Așa aveți și mai mult control asupra rezultatului final. Știți exact ce și cât folosiți. Și, mai ales, să nu folosiți ingrediente care nu vă plac la gust.

O să râdeți, dar eu am pățit recent să cumpăr o pâine fără gluten. Eram plecată din țară și intrasem la un supermarket să fac niște cumpărături. Eram deja absorbită de varietatea de produse pe care le aveau și aș fi vrut să iau tot de acolo. Aveau un raion întreg cu diverse pâini fără gluten. Nu glumesc, am stat vreo 20 de minute să decid ce pâine să iau. Am citit ingredientele de pe fiecare etichetă în parte. Într-un final, am ales ce să cumpăr. A fost cea mai proastă decizie pe care puteam să o iau. Pâinea a fost dulceagă și a avut o aromă mult prea puternică pentru gustul meu. Așa că, m-am învățat minte. Dacă vreau produse fără gluten, mi le prepar singură.

Recunosc că am avut puțin emoții cu aceste tortillia. Nu mă așteptam să îmi iasă. Produsele fără gluten sunt destul de pretențioase și greu de manevrat. Secretul însă, este răbdarea. Aluatul fiind destul de lipicios și cu o textură capricioasă, a trebuit să apelez la ajutor. Am folosit niște foi de copt între care am rulat aluatul în formele de tortillia. Apoi, am dezlipit ușor una din foi. Am pus tortillia în tigaie cu cealaltă foaie în sus și, cu grijă, am înlăturat-o și pe aceasta. Tortillia a rămas intactă și, odată ce se coace pe o parte, devine mult mai fermă și mai ușor de controlat.

Ingredientele folosite sunt câteva la număr. Făină de quinoa, făină de năut, tărâțe de psyllium pentru fermitate, sare și apă. Le-am amestecat bine pe toate, am frământat puțin aluatul și compoziția a fost gata. Nu mi-a rămas decât să coc fiecare tortillia în parte. Eu am făcut 10 tortillia cu de diametru aproximativ 20 de cm. În maxim 45 de minute sunteți gata. 🙂

Tortillia fara gluten

Tortillia fără gluten

Home is where you cook Dacă aveți intoleranță la gluten, aceste tortillia sunt exact ce aveți nevoie. Bineînțeles, le puteți consuma și dacă vreți doar să reduceți consumul de gluten. Sunt mult mai sănătoase decât… COOK Tortillia fără gluten European Print This
Serves: 10 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 248 g făină de quinoa
  • 120 g făină de năut
  • 1 linguriță tărâțe de psyllium
  • 1 vârf cuțit sare
  • 250 ml apă

Instructions

  1. Luați un bol încăpător și amestecați toate ingredientele cu o lingură. Odata ce apa este absorbită de făină, frământați cu mâna aluatul timp de 1-2 minute. Împărțiți apoi aluatul în 10 bile de dimensiuni egale.
  2. Cu ajutorul unei sucitoare, între 2 hârtii de copt, rulați fiecare tortillia în parte. Desprindeți apoi o foaie, puneți tortillia cu fața descoperită în jos într-o tigaie încinsă la foc mediu și, ușor, desprindeți cealaltă hârtie. Lăsați 2-3 minute, până ce marginile încep să se ridice sau apar câteva bule, și întoarceți pe partea cealaltă. Mai lăsați încă 2-3 minute și scoateți tortillia pe o farfurie. Eu am folosit același foi de copt pentru toate cele 10 tortillia. În timp ce câte una se afla în tigaie, o rulam pe cealaltă.
  3. Cum vă ziceam, mie mi-au ieșit 10 tortillia. Dacă vă rămân pentru a doua zi, le puteți ține ori în frigider, ori afară, acoperite cu un prosop sau o pânză de bumbac.

You may also like

Leave a Comment