Tostada mediteraneană cu hummus și legume

by Home is where you cook
Tostada medieteraneana cu hummus si legume

Jump to recipe

Cred că mâncarea mediteraneană va fi mereu pe primul loc pentru mine. Ingredientele, nu doar că sunt gustoase, dar sunt și sănătoase. Iar combinațiile ce pot fi făcute sunt infinite. Ca să nu mai zic că poți, literalmente, să pregătești ceva de mâncare în doar câteva minute. Eu mi-am demonstrat acest lucru cu niște tostadas mediteraneene absolut încântătoare. Nu vă ia decât 10 minute să le pregătiți.

Eu am făcut totul de la zero și mi-am preparat singură și lipiile. Nu e chestie complicată nici aici. Și vă sfătuiesc să le faceți cu o seară înainte și să vă asigurați un prânz rapid pentru a doua zi. Bineînțeles, puteți prepara totul și seara pentru o cină ușoară. Pentru tostadas, am pus lipiile puțin la cuptor pentru a le face mai crocante. Între timp, am pregătit rapid hummus-ul în robotul de bucătărie. Apoi am tăiat legumele și le-am amestecat într-o salată simplă. Doar cu roșii, castraveți, ceapă, măsline și pătrunjel.

Având cele 3 preparate gata, nu vă rămâne decât să asamblați totul. Ungeți lipiile cu hummus, după care așezați salata deasupra și voilà! 🙂 Picurați puțin ulei de măsline peste și savurați! Mie mi-au plăcut extraordinar de mult. Și, o singură lipie la o masă este suficient de sățioasă. Eu am mâncat-o pe a doua de poftă.

Tostada medieteraneana cu hummus si legume

 

Tostada medieteraneana cu hummus si legume

Tostada mediteraneană cu hummus și legume

Home is where you cook Cred că mâncarea mediteraneană va fi mereu pe primul loc pentru mine. Ingredientele, nu doar că sunt gustoase, dar sunt și sănătoase. Iar combinațiile ce pot fi făcute sunt infinite.… COOK Tostada mediteraneană cu hummus și legume European Print This
Serves: 6-8 Prep Time:

Ingredients

 • 6-8 lipii
 • hummus
 • Salată:
 • 300 g castravete
 • 350 g roșii cherry
 • 70 g măsline verzi
 • 1 ceapă roșie mică
 • 1 legătură pătrunjel
 • 1 lingură ulei de măsline
 • sucul de la jumătate de lămâie
 • sare și piper după gust

Instructions

 1. Începeți cu lipiile pe care le puneți la cuptor pentru 5-7 minute, până devin crocante. În acest timp, pregătiți hummus-ul, iar apoi salata de legume. Tăiați roșiile cherry și măslinele în jumătați, castraveții felii și apoi în jumătate sau în 4, iar ceapa roșie și pătrunjelul mărunt. Amestecați totul într-un bol. Pregătiți și dressing-ul cu uleiul de măsline, sucul de la lămâie și sare și piper după gust. Turnați peste legume și amestecați din nou.
 2. Pentru asamblat, luați lipiile de la cuptor și ungeți-le generos cu hummus. Așezați câteva linguri de salată deasupra și picurați ulei de măsline peste. Simplu și rapid!

You may also like

Leave a Comment