Trufe de ciocolată raw vegan

by Home is where you cook
Trufe de ciocolata raw vegan

Jump to recipe

Trufe de ciocolată raw vegan. O rețetă pe cât de simplă, pe atât de sofisticată. Mie îmi plac trufele foarte mult. Și să le fac cadou, dar mai ales să le primesc. Mi se par cadoul ideal în orice situație. De data aceasta m-am încumetat să mi le prepar singură acasă. Și nu oricum, ci raw vegan și fără zahăr adăugat. Am folosit 3 ingrediente de bază: curmale, ciocolată neagră și carob (pudră de roșcove). Am obținut repede compoziția în robotul de bucătărie și apoi am format trufele. La final le-am dat prin pudră de roșcove și asta a fost tot. În 30 de minute au fost gata. Le-am pus frumos într-un borcan și mi-au ajuns câteva zile bune.

Pudra de roșcove voiam de ceva timp să o încerc. Am un magazin de produse naturiste pe care îl frecventez periodic și o tot vedeam lângă îndulcitorii naturali. Încercasem și crema aceea de roșcove cu care am înlocuit Nutella și tare mă tenta să o folosesc și eu. Însă, nu am căutat în mod special rețete care să o includă. Dar, am citit de curând un articol care mi-a deschis ochii. Pudra de roșcove e un substitut nu doar potrivit, dar și mult mai sănătos pentru cacao. Iar rețeta de astăzi, în forma în care am găsit-o eu, folosea cacao. Ei bine, eu am decis să o înlocuiesc cu pudra de roșcove și să bifez 2 căsuțe de pe lista mea.

Carobul, sau pudra de roșcove, este un ingredient folosit încă din antichitate. Mai precis, de către grecii antici. Și știm cu toții ce dietă sănătoasă au grecii chiar și în zilele noastre. Este un copac care crește peste tot în lume, indiferent de climă. Deja vă gândiți că ați auzit / citit la un moment dat că în viitorul nu foarte îndepărtat ar putea să dispară cacao, respectiv ciocolata, din cauza evoluțiilor climatice, nu-i așa? Nu vă faceți griji însă. Carobul o poate înlocui perfect. Iar proprietățile sale sunt nenumărate. Este foarte bogat în calciu și nu conține deloc oxalați. Oxalații sunt cei care împiedica asimilarea calciului precum și a altor nutrienți de către organism. Acesta este foarte bogat și în fibre și nu conține gluten sau grăsimi. Ca și beneficii, ajută la menținerea sub control a colesterolului, a tensiunii arteriale, previne cancerul pulmonar și reprezintă un bun anti-oxidant.

Trufe de ciocolata raw vegan

Trufe de ciocolată raw vegan

Home is where you cook Trufe de ciocolată raw vegan. O rețetă pe cât de simplă, pe atât de sofisticată. Mie îmi plac trufele foarte mult. Și să le fac cadou, dar mai ales să… COOK Trufe de ciocolată raw vegan European Print This
Serves: 20 Prep Time:

Ingredients

  • 350 g curmale
  • 80 g ciocolată neagră mărunțită
  • 2 linguri (+ încă 2 linguri pentru pudrat) pudră de roșcove
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 linguriță sare
  • ¼ linguriță paprika iute
  • ¼ linguriță scorțișoară

Instructions

  1. Eu am folosit curmale deshidratate așa că, primul lucru pe care l-am făcut a fost să le pun în apă fierbinte. Le-am lăsat 10 minute apoi le-am scurs bine și am absorbit excesul de apă cu șervețele de hârtie.
  2. Am pus apoi toate ingredientele în robotul de bucătărie și am pulsat până am obținut o pastă.
  3. Pasta obținută va fi un pic lipicioasă și, de aceea, eu mi-am uns mâinile cu puțin ulei de cocos. Am început apoi să modelez trufele și să le dau pe fiecare în parte prin pudra de roșcove. Nimic mai simplu. Le-am pus apoi într-un borcan închis ermetic și, cum vă spuneam, mi-au ajuns câteva zile.

You may also like

Leave a Comment