Unt de migdale raw vegan

Jump to recipe

Nu am să vă mint. Prima dată când am încercat să fac unt de migdale, a fost un eșec total. Așa că, rămăsesem cu impresia că e ceva imposibil de făcut acasă. Și că cei care reușesc, au ei un secret bine ascuns. Ei bine, după câțiva ani buni, am aflat și eu care este secretul. Da, câțiva ani, atât mi-a luat să îmi iau inima în dinți și să încerc din nou. Iar de data asta mi-a ieșit. 🙂 Secretul este răbdarea! Și un robot de bucătărie zdravăn. Procesul nu este unul complicat deloc. Trebuie doar să nu vă dați bătuți la jumătatea drumului. Poate nu vă vine să credeți că din niște migdale puteți să obțineți un unt atât de cremos. Va dura un pic, dar merită.

Practic, puteți face unt din orice fruct oleaginos. Migdale, nuci, caju, fistic…Ideea de bază e că acestea, cu ajutorul lamelor de la robotul de bucătărie, vor începe să elibereze uleiuri esențiale. Cum spuneam, totul stă în perseverență. Va trebui să urmăriți tot procesul. La început, migdalele vor avea un aspect sfărâmicios și vor începe să se ridice pe pereții recipientului de la robot. De fiecare dată va trebui să curățați pereții și să mixați din nou. Pe măsură ce avansați, o să vedeți că totul devine mai ușor și textura începe să devină tot mai cremoasă. Vă recomand să folosiți o cantitate mică de migdale. Altfel, veți îngreuna sarcina robotului de bucătărie. Eu am folosi aproximativ 200 g de migdale.

Acum, migdalele sunt ingredientul principal. Puteți să folosiți doar atât. Va ieși un unt simplu, foarte bun. Dacă vreți însă să fie unul mai aromat, puteți să vă jucați cu ingredientele. De la sare, ulei de cocos, sirop de arțar, scorțișoară, cacao, vanilie sau orice alte arome vă plac. Eu am pus puțină sare și o lingură de sirop de arțar. Pentru depozitat, folosiți un borcan de sticlă cu capac și păstrați-l la frigider. Îl puteți folosi în alte rețete, cu iaurt și fructe la micul dejun, sau chiar întins pe pâine. Este extraordinar de bun și foarte nutritiv. Iar, dacă vă place rețeta aceasta, puteți încerca și laptele de migdale. La fel de bun și el. 🙂

Unt de migdale raw vegan
Unt de migdale raw vegan

Unt de migdale – raw vegan

Home is where you cook Nu am să vă mint. Prima dată când am încercat să fac unt de migdale, a fost un eșec total. Așa că, rămăsesem cu impresia că e ceva imposibil de… COOK Unt de migdale – raw vegan European Print This
Serves: 8 Prep Time:

Ingredients

  • 230 g migdale crude
  • ¼ linguriţă sare
  • 1 lingură sirop de arțar

Instructions

  1. Puneți migdalele în robotul de bucătărie și începeți să mixați. La început, acestea vor avea o textură sfărâmicioasă. În momentul în care încep să se adune pe pereții vasului, opriți robotul și curățați cu ajutorul unei linguri. Repetați acest pas ori de câte ori este nevoie. La un moment dat, o să vedeți că totul începe să se îmbine mai bine. Asta înseamnă că uleiurile din migdale încep să fie eliberate.
  2. Ca să ușurez procesul, după vreo 10 minute, eu am transferat totul într-un bol. Apoi, am început să adaug treptat, câte o lingură din compoziție, în robotul de bucătărie. Am lăsat robotul să meargă puțin, apoi am adugat din nou, până am pus totul din bol înapoi în robot.
  3. Mixați în continuare, 10-15 minute, până ce începeți să obțineți acea textură cremoasă. Adăgați apoi sarea și siropul de arțar și mixați din nou pentru încă 5-10 minute. Dacă robotul se încălzește prea tare, puteți face pauze de 2-3 minute. La final, turnați untul de migdale obținut într-un borcan de sticlă și păstrați-l la frigider.

You may also like

Leave a Comment